31.03.2010. / 13:12

Autor: Nacionalova redakcija

Australska policija u čudu: Gdje je nestao Kapetan Dragan?

Nakon što je Hrvatska napokon dočekala presudu o izručenju srpskog ratnog zločinca, javili su se novi problemi;Dragan Vasiljković je nestao.

Dragan Vasiljković, zapovjednik srpskih Crvenih beretkiDragan Vasiljković, zapovjednik srpskih Crvenih beretkiSaga o Draganu Vasiljkoviću, ili australskom Danielu Snnedenu, se nastavlja.

Nakon što je australski Vrhovni sud saveznoj vladi jučer uručio nalog za izručenjem Kapetana Dragana Hrvatskoj, gdje će mu suditi za ratne zločine, Kapetan je netragom nestao.

Vrhovni sud je utvrdio kako nema prepreka da Vasiljkoviću, kojeg se tereti zbog mučenja i ubijanja nevinih civila i ratnih zatvorenika, bude suđeno u Hrvatskoj.

''Gospodin Snneden nije prisustvovao rješenju suda, niti je obavijestio nadležne vlasti o bilo kakvoj promjeni adrese'', kaže glasnogovornica australskog Državnog pravobranitelja Roberta McClelland.

Kaže kako je u tijeku policijska potraga za njim.

Podsjetimo se, Dragan Vasiljković je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine.

Uhićen je u siječnju 2006. u Australiji na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska.

U rujnu 2009. godine australski Savezni sud je donio odluku o neizručenju Vasiljkovića Hrvatskoj uz obrazloženje da zbog svojih političkih uvjerenja neće imati pravedno suđenje pred hrvatskim sudovima.

No, nakon što je Hrvatska uložila žalbu, Vrhovni sud je u trećem mjesecu ove godine ponovno otvorio ročište za razmatranje slučaja Kapetana Dragana. Poništili su odluku o neizručenju Kapetana Hrvatskoj, što je pozdravila i hrvatska Vlada.

Međutim, od izručenja još ništa, barem dok ga ne pronađu.

Vezane vijesti

'Dan bijelih traka'

'Dan bijelih traka'

Naredbu o obilježavanju svih nesrba i njihove imovine u Prijedoru izdao je Krizni štab općine Prijedor. Predsjednik štaba Milomir Stakić osuđen je u… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 31.03.10. 13:32

Dali su mu dosta vremena da se negdje sakrije a sada se cude!


registracija
22/3/10

micika35vu, 31.03.10. 13:58

kompletna pravda je sr... osim u americi gdje odvale poštene kazne


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika