01.04.2010. / 08:04

Autor: Hina

Dodik: Rezolucija o Srebrenici neobvezujuća, što je sa zločinima NDH?

"Izražavam bojazan da će jedan ovakav akt Narodne skupštine Srbije biti pogrešno protumačen kao dokaz kolektivne krivnje jednog naroda", stoji u izjavi premijera RS

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik drži da je rezolucija kojom je skupština Srbije osudila ratne zločine nad Bošnjacima u Srebrenici "nepotrebna i neobvezujuća" i sugerira kako bi sada bilo važnije osuditi zločine počinjene u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

"Usvajanje deklaracije bilo je nepotrebno i ono ne pridonosi rješavanju nesuglasica o događajima iz neposredne prošlosti na prostoru bivše Jugoslavije", stoji u Dodikovoj pisanoj izjavi dostavljenoj lokalnim medijima u Banjoj Luci.

Dodik sugerira kako za zločine u Srebrenici postoji tek individualna odgovornost koju treba utvrditi pravosuđe.

Nitko ne vodi računa o zločinima nad Srbima

"Izražavam bojazan da će jedan ovakav akt Narodne skupštine Srbije biti pogrešno protumačen kao dokaz kolektivne krivnje jednog naroda", stoji u izjavi premijera RS.

Dodik dalje zaključuje kako nitko zapravo ne vodi računa o zločinima počinjenim nad Srbima pa tako podsjeća kako će se uskoro obilježiti 65 godina proboja malog broja preživjelih logoraša ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac te zaključuje kako nitko "pa ni Hrvatski sabor nije osudio zločine nad 700 tisuća Srba, Židova i Roma iz BiH i Hrvatske".

"Stoga ću, kao predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), u najskorije vrijeme, predložiti da se usvoji deklaracija o osudi genocida nad Srbima, Židovima i Romima, počinjenom u koncentracijskom logoru Jasenovac i ostalim logorima u nekadašnjoj NDH", izjavio je Dodik.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

registracija
24/5/09

Sharp, 01.04.10. 10:45

Rodio se glup, nista dodatno naucio, i pola toga opet zaboravio.... od prilike tako se tu spodobu moze opisati ! Nista se u njihovim usijanim glavama nije promjenilo, ama bas nista ! Polovica njihove skupstine ne podrzava tu deklaraciju...pametnome dosta ! Taj cijeli Srbistan bi se trebalo demilitarizirat i stavit pod UN Protektorat, ako ne mislimo nasu djecu slati u nove ratove protiv tih velikosrpskih fasista !


registracija
11/1/10

fluid, 01.04.10. 11:45

Dodiče-magarče!Pa Srbi i nose kolektivnu krivnju.Predugo ste čitali i indoktrinirali se načertanijama.Vaša intelektualna krema vam je zatrovala mozak tijekom zadnjih 200 godina idejom velike Srbije a monopolizirajući zapovjedni kadar u JNA smatrali ste da je ciklus ostvarenja velike Srbije konačno tu.Samo treba krenuti.Šteta što vam Garašanin nije opisao i prepreke koje možete očekivati kada krenete.Kao što je domoljublje i obrana vlastitog ognjišta.No sada kada ste i to prošli jasno je da niste ništa naučili.E to je već totalni fijasko svih Srba.I za buduće generacije ste se zadužili.


registracija
10/11/09

ruvil, 01.04.10. 12:37

Srbi jednostavno ne mogu prihvatiti nikakvu kritiku na svoj racun i uvijek se drze one poslovice"napad je najbolja odbrana".Jel im spomenes Srebrenicu ili agresiju na Hrvatsku odmah ti izvuku Jasenovac i ustaske zlocine! To je narod bez ikakve samokritike ni objektivnosti a sta je najgore sutra ce biti dio EU !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika