01.04.2010. / 15:38

Autor: Hina

Medvedev u Dagestanu najavio oštre mjere protiv terorista: 'Treba ih kazniti'

Dvije su osobe ubijene na sjeveru Dagestana u pokrajini Kasavjurt u četvrtak, a u dva samoubilačka napada eksplozivom u srijedu u dagestanskom gradu Kizliaru poginulo je 12, a 29 osoba je ozlijeđeno

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev stigao je u iznenadan posjet Dagestanu u četvrtak, dan poslije dvostrukog samoubilačkog napada u toj nemirnoj kavkaskoj republici i obećao oštre, tvrde mjere protiv terorista, prenijele su ruske agencije.

"Popis mjera u borbi protiv terorizma mora biti proširen. Ne samo da te mjere moraju biti djelotvornije, već moraju biti tvrde, oštre i preventivne", rekao je nakon dolaska u Mahačkalu, glavni grad Dagestana. "Treba ih kazniti", rekao je Medvedev na sastanku s čelnicima regija sjevernog Kavkaza, među kojima su Dagestan, Ingušetija i Čečenija, prenio je AFP.

Dvije su osobe ubijene na sjeveru Dagestana u pokrajini Kasavjurt u četvrtak, a u dva samoubilačka napada eksplozivom u srijedu u dagestanskom gradu Kizliaru poginulo je 12, a 29 osoba je ozlijeđeno.

Atenati u Dagestanu dogodili su se pošto je u ponedjeljak u napadima u moskovskoj podzemnoj željeznici ubijeno 39 osoba, za koje su odgovornost preuzeli čečenski pobunjenici.

Ponovno izbijanje nasilja s Kavkaza dogodilo se desetljeće pošto je Kremlj završio drugi rat protiv čečenskih boraca za neovisnost, podsjeća Reuters.

Čečenski pobunjenički vođa Doku Umarov u video poruci rekao je da je nasilje naredio kako bi se osvetio premijeru Vladimiru Putinu za njegovu politiku prema sjevernom Kavkazu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika