02.04.2010. / 19:50

Autor: Martina Čizmić

Australci se boje da je kapetan Dragan brodom pobjegao u Srbiju

Kako Vasiljković uz australsku posjeduje i srbijansku putovnicu, Hrvatska je upozorila i kako bi ga trebalo spriječiti da se vrati u Srbiju jer ta zemlja ne izručuje svoje državljane

Dragan VasiljkovićDragan VasiljkovićAustralska policija već se četvrti dan crveni dok obavlja pretrage posljednjeg poznatog boravišta Dragana Vasiljkovića poznatijeg kao Kapetan Dragan. Nakon što je australski Vrhovni sud u utorak donio odluku da ga se izruči Hrvatskoj, Vasiljkoviću se gubi svaki trag.

Policija je počela pretraživati i brodove u sydneyskoj luci Coffs Harbour jer se boje da bi, kao iskusni pomorac, mogao pobjeći u Srbiju brodom.

Iako je Hrvatska od samoga početka upozoravala da Vasiljković u Australiji uživa veliku potporu tamošnje srpske zajednice te da postoji mogućnost njegova bijega, australska policija nije reagirala na ta upozorenja. Kako Vasiljković uz australsku posjeduje i srbijansku putovnicu, Hrvatska je upozorila i kako bi ga trebalo spriječiti da se vrati u Srbiju jer ta zemlja ne izručuje svoje državljane.

Ljudi s kojima se družio u Australji su medijima rekli kako se nadaju da bi se Vasiljković mogao predati vlastima nakon Uskrsa kad, kako kažu, "skupi hrabrosti i snage". No, policija sumnja u takav rasplet situacije i nastavlja sa pretraživanjem svih poznatih lokacija na kojima se Vasiljković prije zadržavao.

Podsjetimo, Hrvatska tereti Vasiljkovića da je počinio ratne zločine tijekom rata u Hrvatskoj kada je bio član srbijanske paravojne postrojbe "Crvene beretke"

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/9/09

Sulc, 03.04.10. 02:55

Koliko znam u Srbiji je na snazi zakon po kojem je Srbija u obavezi da izručuje svoje državljane drugim zemljama ako su u pitanju optužbe za ratne zločine. Prema tome čak i da dospe na tlo Srbije Vasiljković bi bio izručen Hrvatskoj.


registracija
8/7/09

bankar, 03.04.10. 05:47

pa prije bi ga srbi izručili osim toga australci očito ne znaju da se brodom ne može ući u srbiju :). ovo je samo njihov pokušaj prebacivanja loptice kad svi seru po južnim slavenima mogu i oni


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika