03.04.2010. / 16:15

Autor: Hina

I dalje nemirno u Dagestanu: U pucnjavi ubijen jedan policajac

Nakon terorističkog napada u Moskvi, učestali su napadi u južnoj pokrajini Dagestanu otkud su navodno bile žene samoubojice

Policajac je ubijen iz jurećeg automobila (Reuters)Policajac je ubijen iz jurećeg automobila (Reuters)Trojica ekstremista otvorila su vatru na policajce iz jurećeg automobila, u južnoj pokrajini Dagestanu, pri čemu je jedan policajac ubijen, a drugi ranjen, izvijestio je ruski dužnosnik.

Dagestan je dio ruske sjevernokavkaske regije u kojoj dominira muslimansko stanovništvo, a u zadnjih je tjedan dana bio epicentar nasilja. 17-godišnja Dagestanka jedna je od dviju napadačica-samoubojica koje su se u ponedjeljak raznijele u moskovskoj podzemnoj željeznici, pri čemu je ubijeno 40 osoba, a ranjeno ih je 90.

U srijedu su na granici Dagestana i Čečenije počinjena još dva samoubilačka napada u kojima je smrtno stradalo 12 ljudi.

Glasnogovornik dagestanskog ministarstva unutarnjih poslova Vjačeslav Gadzijev za AP je u subotu izjavio kako se pucnjava dogodila blizu grada Čontaula, oko 70 km sjeverozapadno od pokrajinskoga glavnog grada Mahačkale.

Vezane vijesti

Anarhisti pucali na direktora Ansaldo Nucleare?

Anarhisti pucali na direktora Ansaldo Nucleare?

Direktor talijanske nuklearnoenergetske tvrtke Ansaldo Nucleare, podružnice talijanskog industrijskog diva Finmeccanice, ranjen je u ponedjeljak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika