07.05.2012. / 16:23

Autor: Hina

Anarhisti pucali na direktora Ansaldo Nucleare?

Adinolfi je iz stana izlazio sa svojim 20-godišnjim sinom, kada su pokraj njih projurila dvojica muškaraca na motociklu, a jedan je u njega ispalio tri hica. Odmah je prebačen u bolnicu, gdje mu je operirana potkoljenica. Liječnici su kazali kako je izvan životne opasnosti

IlustracijaIlustracijaDirektor talijanske nuklearnoenergetske tvrtke Ansaldo Nucleare, podružnice talijanskog industrijskog diva Finmeccanice, ranjen je u ponedjeljak ujutro kada su nepoznate osobe pucale u njega dok je izlazio iz vlastita doma u Genovi, objavili su istražitelji za talijanske medije.

Nuklearni inženjer Roberto Adinolfi (53) ustrijeljen je u nogu, a počinitelji su dvojica muškaraca na motoru.

Adinolfi je iz stana izlazio sa svojim 20-godišnjim sinom, kada su pokraj njih projurila dvojica muškaraca na motociklu, a jedan je u njega ispalio tri hica. Odmah je prebačen u bolnicu, gdje mu je operirana potkoljenica. Liječnici su kazali kako je izvan životne opasnosti.

Ansaldo Nucleare je dio najveće talijanske visokotehnološke industrijske grupe Finmeccanice. Još se ne zna tko su počinitelji, no istražitelji pretpostavljaju da bi iza napada mogli stajati anarhisti, vrlo brojni u Genovi.

Pucanje ljudima u noge inače je bio 'zaštitni znak' Crvenih brigada, ljevičarske gerilske skupine koja je ubojstvima i otmicama destabilizirala Italiju 70-ih i 80-ih godina.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika