04.04.2010. / 16:32

Autor: Hina

U bagdadskoj eksploziji najmanje 50 mrtvih i 200 ranjenih

Jedan muškarac vrištao je histerično ispred banke samo nekoliko trenutaka nakon eksplozije i rekao kako je pravo čudo što je preživio, a deseci drugih su izginuli

U tri eksplozije poginulo je najmanje 50 ljudiU tri eksplozije poginulo je najmanje 50 ljudiNajmanje pedeset ljudi ubijeno je, a dvjesto je ozlijeđeno u trima snažnim eksplozijama u Bagdadu u nedjelju ujutro, priopćila je policija agenciji dpa.

Policija je objavila da je najsnažnija eksplozija bila kraj iranskoga veleposlanstva u bagdadskoj četvrti al-Salihiji. Mnogi ozlijeđeni radili su u banci odmah uz veleposlanstvo.

Jedan muškarac vrištao je histerično ispred banke samo nekoliko trenutaka nakon eksplozije i rekao kako je pravo čudo što je preživio, a deseci drugih su izginuli.

Očekivi kažu da je vikao o tome kako se "sve te eksplozije događaju zbog sukoba oko moći i stvaranja nove vlade".

Eksplozija je teško oštetila zgrade u kojima su sjedište satelitske mreže al-Dijar i Press Syndicatea. Razneseni su prozori, a unutra je ozlijeđen zasad neutvrđen broj novinara.

Druga eksplozija dogodila se na trgu al-Rovadu, s mnogim uredima i trgovinama, javila je policija.

Treća je odjeknula u ulici al-Amirat u kojoj su egipatski konzulat te njemačko, brazilsko i sirijsko veleposlanstvo.

Jedan irački zaštitar koji je bio na dužnosti u njemačkom veleposlanstvu ubijen je, a još su trojica ozlijeđena, objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika