Objavljeno u Nacionalu br. 751, 2010-04-06

Autor: Berislav Jelinić

Obustavljena istraga protiv generala Kruljca

Mladen KruljacMladen KruljacNjemačko državno odvjetništvo u Münchenu obustavilo je istragu protiv general pukovnika Mladena Kruljca, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, doznao je Nacional od osoba bliskih generalu Kruljcu. Isti izvori Nacionalu su pokazali kopiju dopisa, koji je njemačko državno odvjetništvo poslalo jednom njemačkom odvjetniku, koga je očito angažirao Kruljac. U kopiji tog dopisa nalazi se informacija da je postupak protiv Kruljca obustavljen. Kruljca se dovodilo u vezu s razbojničkim ucjenjivanjem. Pod istragom je još nekoliko osoba, a dvije su u Njemačkoj bile i uhićene.

Među osumnjičenicima je i Ivica Stanić, zvani Ćelo, osoba bliska Kruljcu. Da je Kruljac bio na udaru njemačkog državnog odvjetništva, za Nacional je službeno potvrdila Barbara Stockinger, viša državna odvjetnica i ujedno glasnogovornica Državnog odvjetništva u Münchenu. Izvor iz Njemačke tvrdi da je njemačka policija došla do informacija o tom slučaju posve slučajno, prisluškivanjem osoba iz lokalnog kriminalnog miljea u Münchenu koje potječu s područja bivše Jugoslavije. Prisluškujući te osobe, njemačka policija došla je do indicija da Ivica Stanić zvani Ćelo, Zdenko Jurić zvani Cuga, izvjesni Arelić zvani Kiki i Ivan Dešić zvani Deša u telefonskom razgovoru s prisluškivanim osobama pokušavaju dogovoriti ubojstvo jedne osobe u Njemačkoj, ako im ne plati novac koji su od nje pokušali iznuditi. Sva četvorica su bliski generalu Kruljcu, a Jurić mu je navodno i bliski rođak. Ipak, na kraju je istraga protiv Kruljca obustavljena. Međutim, činjenica je da Kruljac sve te osobe poznaje, te da mu je poznanstvo s njima stvorilo znatne probleme, a to si jedan od čelnika Hrvatske vojske ne bi smio dopuštati. Osobe bliske Kruljcu tvrde da je on nakon te afere značajno promijenio svoje ponašanje, te da sada pazi s kim se druži.

Vezane vijesti

Kruljac na slobodi: Više nikad neću obući odoru Hrvatske vojske

Kruljac na slobodi: Više nikad neću obući odoru Hrvatske vojske

Istražni sudac osječkoga Županijskog suda danas je na prijedlog USKOK-a donio rješenje da se od šestorice osumnjičenika koje se tereti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika