Objavljeno u Nacionalu br. 751, 2010-04-06

Autor: Marko Biočina

Ivo Josipović treći put nazočio omiljenoj izvedbi 'Don Giovannija' u zagrebačkom HNK

Operu 'Don Giovanni '
Josipović je pratio u društvu intendantice HNK Ane LedererOperu 'Don Giovanni ' Josipović je pratio u društvu intendantice HNK Ane LedererUnatoč brojnim državničkim obvezama, hrvatski predsjednik Ivo Josipović posljednjih tjedan i pol dana posjetio je dva glazbena događanja. Tako je u KD Vatroslava Lisinskog pretprošle nedjelje prisustvovao izvedbi Verdijeva "Requiema" u spomen na Anu Rukavinu i Vjekoslava Šuteja, a potom i prošlog petka u Hrvatskom narodnom kazalištu nazočio izvedbi svoje omiljene opere "Don Giovanni".
Ta Mozartova opera na programu zagrebačkog HNK nalazi se već četiri godine, a u tom razdoblju Josipović ju je gledao tri puta. Predsjednik je u kazalište stigao u večernjim satima, uz minimalne sigurnosne i protokolarne mjere. Došao je sam, bez članova obitelji, a operu je pratio iz lože broj deset u društvu intendantice HNK Ane Lederer, s kojom je prije početka opere razgovarao u državnom salonu. Riječ je o prostoriji koja se upotrebljava samo u slučaju da HNK posjeti neki visoki državni ili gradski dužnosnik, za koje uvijek postoje rezervirane lože.

Nakon opere Josipović je i osobno pozdravio izvođače, a u HNK se može doznati kako predsjednik često posjećuje to kazalište. Josipović smatra da ga glazba relaksira, a predstave u HNK je posjećivao i u jeku predizborne kampanje. Tako je primjerice u društvu liječnika i tadašnjeg najbližeg suradnika Miranda Mrsića nazočio novogodišnjoj izvedbi opere "La Bohème", čiju je premijeru propustio zbog obveza u kampanji.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika