06.04.2010. / 08:52

Autor: Hina

Tisuće Nijemaca u prosvjedu protiv nuklearnog oružja i rata u Afganistanu

Prema podacima organizatora u deset gradova je u uskrsnim prosvjednim povorkama sudjelovalo oko 10 tisuća aktivista koji su tražili povlačenje iz Afganistana i ukidanje nuklearnog naoružanja

Foto: ReutersFoto: ReutersViše tisuća ljudi sudjelovalo je u ponedjeljak diljem Njemačke u tradicionalnim uskrsnim prosvjednim povorkama protiv nuklearnog oružja i rata u Afganistanu, prema podacima njemačke policije.

Policija u Frankfurtu je navela da je 1.500 aktivista izašlo na ulice u ponedjeljak, u Berlinu ih je bilo oko tisuću, a u Stuttgartu oko 750. Slična okupljanja su zabilježena u desetak njemačkih gradova.

Prema podacima organizatora u deset gradova je u uskrsnim prosvjednim povorkama sudjelovalo oko 10 tisuća aktivista koji su tražili povlačenje iz Afganistana i ukidanje nuklearnog naoružanja.

U sjevernom Afganistanu raspoređeno je oko 4.300 njemačkih vojnika u okviru Međunarodnih sigurnosnih snaga pod vodstvom NATO-a (ISAF). U petak su tamo poginula trojica njemačkih vojnika.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika