06.04.2010. / 11:18

Autor: Hina

Nove tragične brojke iz SAD-a: U nesreći u rudniku najmanje 25 mrtvih

Uzrok eksplozije nije poznat, no pretpostavlja se da je riječ o metanu, jer je riječ o ugljenokopu u kojem je i prije bilo manjih nesreća uzrokovanih nepravilnom ventilacijom metana

Foto: ReutersFoto: ReutersU eksploziji koja se u ponedjeljak dogodila u rudniku ugljena Upper Big Branch u američkoj saveznoj državi Zapadna Virdžinija po posljednjim je podacima poginulo 25 rudara, a četvorica se još smatraju nestalima, objavili su u utorak mjesni dužnosnici.

"Ovo je i dalje spasilačka operacija", rekao je Kevin Stricklin, ravnatelj savezne Uprave za sigurnost rudnika. "Ne smijemo gubiti nadu".

Uzrok eksplozije nije poznat, no pretpostavlja se da je riječ o metanu, jer je riječ o ugljenokopu u kojem je i prije bilo manjih nesreća uzrokovanih nepravilnom ventilacijom metana.

Visoka koncentracija plinova, kazao je Stricklin, upućuje na to da je možda došlo i do druge eksplozije.

Rudnik Upper Big Branch u Montcoalu, 48 kilometara od Charlestona, vlasništvo je tvrtke Massey.

Tvrtka je zadnjih godina kažnjena s više od 382.000 dolara zbog kršenja propisa za ventilaciju rudnika, te za gomilanje zapaljive ugljene prašine i neodgovarajuću vatrogasnu opremu.

Vezane vijesti

Eksplozija u rudniku u Ukrajini: 16 mrtvih, 10 nestalih

Eksplozija u rudniku u Ukrajini: 16 mrtvih, 10 nestalih

Šesnaest je rudara poginulo, a deset se smatra nestalima nakon eksplozije u rudniku "Istočna Suhodolskaja" u području Luganska na istoku Ukrajine,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika