06.04.2010. / 18:55

Autor: Hina

Njemačka katolička crkva otvorila posebnu liniju za žrtve zlostavljanja

Njemačka katolička crkva pokrenula je istragu, potaknuta optužbama protiv jednog od 27 njemačkih biskupa, Waltera Mixe, koji je navodno fizički kažnjavao siročad prije 30 godina kad je bio mlad svećenik

Njemačka katolička crkva prošli je tjedan otvorila posebnu telefonsku liniju za žrtve seksualnog zlostavljanja i nasilja nad maloljetnicima, a u tri dana zabilježeno je gotovo 13.300 poziva, izvijestila je biskupija u njemačkoj dijecezi Trieru.

"U prva tri dana uspjeli smo obaviti 394 telefonska i 91 savjetovanje putem interneta", izjavio je biskupijski glasnogovornik Stephan Kronenburg. Telefonski razgovori trajali su između "pet minuta i sat vremena". Biskupija je angažirala osam psihologa i socijalnih radnika.

Telefonska linija otvorena je na poticaj Njemačke biskupske konferencije, a otvorena je od utorka do četvrtka. Svrha je potaknuti žrtve zlostavljanja i članove njihovih obitelji da iznesu svoje teškoće i nedaće, bez obzira na to je li riječ o nedavno počinjenu zlostavljanju ili nekim prijšnjim događajima.

Njemačka katolička crkva pokrenula je istragu, potaknuta optužbama protiv jednog od 27 njemačkih biskupa, Waltera Mixe, koji je navodno fizički kažnjavao siročad prije 30 godina kad je bio mlad svećenik.

Kronenburg je rekao kako se većina osoba koje su uspjele dobiti vezu žalila na okrutna fizička kažnjavanja djece u crkvenim školama i u ustanovama. Također je kazao da je svima onima koji nisu uspjeli uspostaviti izravnu vezu savjetovano da ostave poruku s brojem telefona kako bi se s njima moglo poslije kontaktirati.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 06.04.10. 20:04

Svećenici kojima kontroliraju najniže strasti također trebaju imati svoju crnu listu na webu.ako bankari mogu čačkati i razmjenjivati bilo čije kompletno financijsko stanje,možemo to i mi koji hranimo te parazite i financiramo njihov razvrat.što se čeka sa ovakvom linijom kod nas,ali račun pošaljite na Kaptol.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika