11.04.2010. / 10:16

Autor: Hina

Zamjerio se novinarima: Obama napustio Bijelu kuću bez pratnje 'sedme sile'

Novinari akreditirani pri Bijeloj kući, poglavito oni američki, tradicionalno putuju s predsjednikom gdje god on išao, unutar i izvan zemlje, kako bi izvještavali o njegovim aktivnostima za dobrobit javnosti i za povijesne anale

Američki predsjednik Barack Obama u subotu ujutro je tiho prekršio dugogodišnji protokol, napustivši Bijelu kuću bez pratnje novinara i snimatelja, izvijestio je u nedjelju The Washington Post.

Oko dva sata prije nego što su reporteri trebali biti na dogovorenom mjestu za odlazak u pratnji predsjednika, Obama je napustio Bijelu kuću. Predstavnicima tiska je rečeno da predsjednik nazoči nogometnoj utakmici jedne od svojih kćeri u sjeverozapadnom dijelu Washingtona.

Nogomet je jako popularan sport u osnovnim i srednjim školama u SAD-u, posebno za djevojčice, a utakmice su obično subotom.

Novinari akreditirani pri Bijeloj kući, poglavito oni američki, tradicionalno putuju s predsjednikom gdje god on išao, unutar i izvan zemlje, kako bi izvještavali o njegovim aktivnostima za dobrobit javnosti i za povijesne anale.

Nakon što je Obama otišao, predsjednikov pomoćnik za tisak je brže bolje skupio predstavnike medija koji su se ranije zatekli u Bijeloj kući, i pozvao ih u kombi koji je napustio Bijelu kuću u potrazi za predsjednikom.

No, već je bilo prekasno. Dok je kombi stigao do mjesta na kojem je bio predsjednik, rečeno im je da Obama već odlazi i da se trebaju vratiti u Bijelu kuću.

Iako nitko izvan Bijele kuće to nije mogao primjetiti, Obama je ovime prekinuo godine tradicije, ističe Post.

Malom "press pool-u" koji prati predsjednika, rečeno je da se okupe u Bijeloj kući u 11:30 prijepodne, a Obama je otišao već u 9:20, precizira list. Na pitanje što se dogodilo, glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest je rekao da je predsjednik u subotu ujutro iznenada odlučio nazočiti nogometnoj utakmici svoje kćerke, a novinarski 'pool' je okupljen čim je bilo moguće kako bi ga pratio.

Obama je kasnije u subotu ponovo napustio Bijelu kuću zbog partije golfa, no toga su puta uz njega bili novinari i snimatelji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika