11.04.2010. / 15:16

Autor: Hina

Južnoafrički radikal Terre'blanche ubijen zbog homoseksualnih odnosa?

Glasnogovornik policije je potvrdio da je homoseksualni seks jedna od stvari koja se istražuje u vezi tog ubojstva. Tisuće njegovih sljedbenika je na sprovodu pjevalo staru himnu JAR-a, mašući zastavama iz doba apartheida

Eugene Terre'blanche (Foto: Reuters)Eugene Terre'blanche (Foto: Reuters)Južnoafrička policija istražuje da li postoji veza između homoseksualnih odnosa i ubojstva rasističkog vođe Eugenea Terre'blanchea koji je 3. travnja pronađen premlaćen, isječen i gol od struka na dolje, priopćila je u nedjelju policija.

Za ubojstvo su osumnjičena dvojica crnaca koji su radili na njegovoj farmi, a odvjetnik jednog od osumnjičenih je kazao da je Terre'blanche ubijen nakon što je zahtijevao seks s barem jednim od njih dvojice.

Glasnogovornik policije je potvrdio da je homoseksualni seks jedna od stvari koja se istražuje u vezi tog ubojstva. Tisuće njegovih sljedbenika je na sprovodu pjevalo staru himnu JAR-a, mašući zastavama iz doba apartheida.

Šezdesetdevetogodišnji Terre'blanche bio je predvodnik ultradesničarske rasističke struje koja se protivila ukidanju apartheida početkom 90-ih, iako je njegova stranka nakon kraja tog sustava imala samo marginalnu ulogu u političkom životu JAR-a.

Služio je i zatvorsku kaznu nakon što je jednog crnca premlatio skoro na smrt.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 11.04.10. 16:31

Još jedan dokaz da su homofobi zapravo prikriveni homoseksualci.


registracija
23/8/09

xaron, 11.04.10. 20:03

Prva varijanta je bila da je ubijen zbog neplacene
nadnice, sada je navodno sex u pitanju, onda ce
naci da je to zbog klimatskih promjena...
Svi izbjegavaju ocigledne motive kao sto je politika ili rasizam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika