13.04.2010. / 09:09

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Serijal crkvenih monstruoznosti: Učenici 'sadistički mučeni' u samostanu

U međuvremenu, nastavljaju se nizati potresna svjedočanstva žrtava poremećenih svećenika u SAD-u. Melinda Costello otkrila je kako ju je tijekom 70-ih godina zlostavljao svećenik Stephen Kiesle.

Foto: IlsutracijaFoto: IlsutracijaDjeca su bila "sadistički mučena i seksualno zlostavljana" u katoličkom samostanu u Bavarskoj, navodi se u izvješću o rezultatima nove istrage koju je naručila katolička crkva.

Odvjetnik koji je istraživao optužbe za zlostavljanja u benediktinskoj samostanskoj školi u Ettalu u ponedjeljak je nadbiskupiji Muenchena i Freisinga predstavio konačno izvješće u kojem su 173 stranice iskaza žrtava o zlostavljanjima.

"Moje je istraživanje prilično jasno pokazalo da su desetljećima sve do 1990. godine djeca i adolescenti bili okrutno zlostavljani u samostanu Ettal", napisao je Thomas Pfister u izjavi.

"Broj iskaza žrtava znatno se povećao od privremenog izvješća 5. ožujka", dodao je Pfister koji je prošlog mjeseca rekao da su stotine učenika tučene, a neki od njih i seksualno zlostavljani, u toj školi.

Glasnogovornik nadbiskupije je rekao da ne može komentirati broj žrtava prije konferencije za tisak u utorak.

Papa znao, pedofil maknut tek nakon 2 godine

Benedikt, čovjek koji je volio biti oprezan (Reuters)Benedikt, čovjek koji je volio biti oprezan (Reuters)U međuvremenu, nastavljaju se nizati potresna svjedočanstva žrtava poremećenih svećenika u SAD-u. Melinda Costello otkrila je kako ju je tijekom 70-ih godina zlostavljao svećenik Stephen Kiesle. "Pipao me je po grudima i genitalijama. Rekao mi je da je u meni đavo i da će ga tako istjerati van", kazala je među ostalim ova Amerikanka, čiji je slučaj dodatno zanimljiv, jer je u međuvremenu otkrivena i upletenost današnjeg Pape Benedikta XVI. Naime, svećenik pedofil je smijienjen tek 9 godina nakon što je osuđen za te monstruoznosti (1987), a u pismu iz 1985. tadašnji pročelnik Kongregacije za nauk vjere Joseph Ratzinger zagovara 'oprez' i 'vođenja računa o dobrobiti crkve' u ovom konkretnom slučaju.

Ovdje se radi o krimenu svjesnog nečinjenja, i to preko propusta pravovremenog kažnjavanja teškog zločinca. U ovom duboko nemoralnom crkvenom komplotu razvidno je da je velikog udjela imao aktualni papa. Uz to, kako pišu američki mediji, nastrani svećenik Kiesle od studentskih je dana počeo pokazivati svoje afinitete prema djevojčicama i dječacima. Navodno su neki njegovi kolege pokušali pravovremeno upozoriti svoje crkvene poglavare. Svećenik Louis Dabovich je o tome razgovarao s tadašnjim biskupom Oacklanda Floydom Beginom, ali Kiesle je ipak postao svećenik. Epilog je poznat.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika