13.04.2010. / 11:24

Autor: Hina

Kapitalac na cesti: Vlasti u Malti traže micanje umjetničke kite prije papinog dolaska

Mnogi žitelji i ranije su se žalili na to djelo, koje Critien opisuje kao modernan trodimenzionalan prikaz simbola iz drevnog Egipta. Slične njegove skulpture postavljene su u Australiji, Njemačkoj i Italiji

Foto: ReutersFoto: ReutersNačelnik općine smještene pokraj najvećeg malteškog aerodroma zatražio je da se s prometnice koja vodi prema glavnom gradu Valletti makne falusoidna skulptura prije dolaska pape Benedikta XVI.

Načelnik John Schembri skulpturu je nazvao "opscenom i sramotnom" i zatražio je da se makne uoči dolaska Pape u posjet Malti "u znak poštovanja prema njemu".

"Collonna Mediterranea" (Mediteranski stup) skulptora Paula Velle Critiena podignuta je na kružnom toku na ulazu u selo Luqa u siječnju 2006. godine.

Mnogi žitelji i ranije su se žalili na to djelo, koje Critien opisuje kao modernan trodimenzionalan prikaz simbola iz drevnog Egipta. Slične njegove skulpture postavljene su u Australiji, Njemačkoj i Italiji.

Papa će na Malti boraviti u subotu i nedjelju.

Vezane vijesti

Papu na Trgu revolucije dočekale stotine tisuća ljudi

Papu na Trgu revolucije dočekale stotine tisuća ljudi

Papa Benedikt XVI. je stigao u srijedu prije podne na Trg revolucije u Havani gdje su ga uoči njegove druge mise na otvorenom tijekom pohoda Kubi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika