15.04.2010. / 10:39

Autor: Hina

Video: Pepeo iz vulkana na Islandu uzrokovao kaos u zračnom prometu

Dužnosnici u Reykjaviku izjavili su da se zabrane letova također mogu očekivati u velikim dijelovima Švedske, Finske i u regijama na sjeverozapadu Rusije kao i u Danskoj

Erupcija vulkana nedaleko od glečera Eyjafjallajoekull (Foto: Reuters)Erupcija vulkana nedaleko od glečera Eyjafjallajoekull (Foto: Reuters)Zračni promet u nekoliko zemalja na sjeveru Europe, među kojima u Britaniji, Norveškoj i Švedskoj, obustavljen je u četvrtak zbog pepela koji izbacuje vulkan na Islandu.

Pepeo iz vulkana nedaleko od glečera Eyjafjallajoekull, oko 120 kilometara istočno od islandskog glavnog grada Reykjavika, predstavlja prijetnju motorima zrakoplova.

Oko polovine letova iz glavne norveške zračne luke u Oslu otkazano je u četvrtak, izjavili su dužnosnici i savjetovali su putnicima da provjere što je s njihovim letovima.

Također su zabilježena kašnjenja interkontinentalnih letova budući da su zrakoplovi koji lete nad područjem zahvaćenim letećim pepelom preusmjereni.

Tri zračne luke u sjevernoj Švedskoj su zatvorene, a Velika Britanija zatvorila je zračni promet nad Škotskom.

Dužnosnici u Reykjaviku izjavili su da se zabrane letova također mogu očekivati u velikim dijelovima Švedske, Finske i u regijama na sjeverozapadu Rusije kao i u Danskoj.

Vezane vijesti

Bivši islandski premijer izbjegao kaznu za kolaps 2008.

Bivši islandski premijer izbjegao kaznu za kolaps 2008.

Bivši islandski premijer Geir Haarde proglašen je krivim po jednoj, a oslobođen po tri točke optužnice povezane s krahom triju banaka i posljedičnim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika