15.04.2010. / 23:42

Autor: Ana Smrečki

Josipović: Nisam se ispričao, izrazio sam žaljenje zbog hrvatske politike

Pojašnjava da se on u Sarajevu nije ispričao, već da je izrazio žaljenje zbog hrvatske politike 90-tih godina. Opovrgnuo je ocjene da je njegov govor naredba iz Europske Unije, poručivši da stoji iza svake svoje riječ

Josipovića nakon BiH u Zagrebu čeka ljuta premijerka Kosor, koja će ga odmah pozvati na sastanak u Banske dvoreJosipovića nakon BiH u Zagrebu čeka ljuta premijerka Kosor, koja će ga odmah pozvati na sastanak u Banske dvorePredsjednica Vlade Jadranka Kosor hrvatsku je javnost 24 sata ostavila bez komentara na Josipovićevu ispriku zbog hrvatske politike i pokušaja podijele BiH 90-tih godina. U međuvremenu, naoružala se Kosor Deklaracijom o Domovinskom ratu iz 2000. godine, a u kojoj stoji da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski i da Hrvatska nije posezala ni za čijim teritorijem.

Hrvatska prigrlila na tisuće izbjeglica iz BiH

One zaboravne, podsjeća da Deklaracija obvezuje sve državne dužnosnike i sve one koji su u prilici promicati istinu o Domovinskom ratu da to i čine. Istodobno, ističe da se rat u Hrvatskoj i BiH vodio zbog velikosrpske politike Slobodana Miloševića i njegovih pristaša.

Ipak, poručuje da Vlada pozdravlja poklon svakoj žrtvi, no ističe kako se ne smije zaboraviti da je Hrvatska tijekom rata u BiH na trošak državnog proračuna prigrlila stotine i tisuće izbjeglica, ne pitajući nikoga za ime i prezime.

Josipović smiruje strasti

Kosor je stoga, odlučila Josipovića pozvati na raport kada se vrati iz BiH, te potvrđuje spekulacije da se predsjednik nije konzultirao s njom oko govora u BiH parlamentu. Nije se dugo trebalo čekati na Josipovićev odgovor. Iako je cijeli dan izbjegavao odgovoriti na kritike koje je izazvala njegova isprika, poručivši da je njegov govor krivo shvaćen. Pojašnjava da se on u Sarajevu nije ispričao, već da je izrazio žaljenje zbog hrvatske politike 90-tih godina.

Opovrgnuo je ocjene da je njegov govor naredba iz Europske Unije, poručivši da stoji iza svake svoje riječi. Komentirao je i prigovor pojedinaca da se nije otišao pokloniti na mjesto gdje su stradali Srbi, poručivši da je to retorika onih koji nisu spremni prihvatiti stvarnost. Najavio je da će uskoro posjetit i ta mjesta.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 16.04.10. 02:19

HDZ i branitelji trebaju traziti smjenu predsjenika koji seje ogrijesio o Ustav RH, i ispriku hrvatskim gradjanima koji su umirali, stradavali i patili od agresije koja je dolazila iz Srbije i BiH.


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 16.04.10. 03:55

vinko, sto ti jedes? trujes li se? pa nemoj i nas pokusavati, pa nije ovo 1995.......


registracija
6/10/09

pfefer, 16.04.10. 09:32

mesić je bio kakav je bio ali ovaj bude nas uvalio u govna


registracija
27/7/09

columbo, 16.04.10. 10:25

Josipovic nije razumio plemenitu namjeru mirotvorca Tudjmana, pa je doslo do zabune, mada mu je gesta isprke krajnje civilizacijska. Naime, bio sam u hrvatskoj vojnoj postrojbi i mogu svjedociti kako su nas s Pantvcaka poslali na modnu reviju sto je tada bila organizirana u Busovaci, a onda smo otisli na jednodnevni izlet u Ahmice, gdje je bio bocarski turnir pod imenom "Gojko Susak", a organiziralo ga je mjesno Vatrogasno drustvo. Lokalno stanovnistvo nas je lijepo primilo kako i prilici bratu Hrvatu koji uvjek sije samo mir i dobro, te smo ovo druzenje zavrsili puni predivnih i nezaboravnih dojmova.


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 16.04.10. 13:40

Neka premijerka izađe iz tuđega stana, objavi registar branitelja, riješava recesiju u Hrvatskoj, nezaposlene, vanjski dug ..., u slobodno vrijeme može učiti engleski, smijala se Bandiću, koji barem govori francuski.
I ptice na grani znaju kakva je bila Tuđmanova politika prema BiH, i zbog toga se desio sukob Hrvata i Bošnjaka. To je ista ona politika koja je ubila Blaža Sliškovića, dokinula HOS u BiH u kojem je bilo uz Hrvate i 40% Bošnjaka. Smetao je Slišković Tuđmanu, Šušku i Bobanu i ostalim jebivhetrima, jer se borio za cjelovitu BiH.


registracija
9/8/09

vinko12, 16.04.10. 14:04

sdp=komunjarska titoisticka stranka=zlocinacko izdajnicka olos.


registracija
14/11/07

laufer, 16.04.10. 19:04

Češe se onaj koga svrbi...
Oni koji su ubijali civile i zarobljenike, činili zločine, lažni branitelji, lovci u mutnom i sva ta bratija napada Josipovića jer se boje za svoju kožu.
Istina ne pogađa one koji su časno nosili uniformu.
Časnim ljudima je stalo da se zločin nazove pravim imenom i počinitelji kazne.
Časni ljudi nemaju ništa protiv objave registra, jer su ponosni na svoje sudjelovanje u obrani zemlje.
ZNA SE tko želi sakriti zločine i tko se boji objave registra hrvatskih branitelja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika