Objavljeno u Nacionalu br. 753, 2010-04-20

Autor: Berislav Jelinić

SUMNJIVA ULOGA ŠEFA HSS-a

Pomutnja u HSS-u: Josip Friščić znao za niz spornih transakcija u Podravci

Miroslav Vitković USKOK-u je ispričao da je o događajima u Podravci izvještavao Friščića

Josip Friščić bio je, prema Vitkovićevom svjedočenju, iznimno dobro upoznat s
poslovanjem PodravkeJosip Friščić bio je, prema Vitkovićevom svjedočenju, iznimno dobro upoznat s poslovanjem PodravkePravu pomutnju u redovima HSS-a izazvao je tekst Nacionala u kojem se otkriva što je šef Podravke Miroslav Vitković svjedočio pred istražiteljima Uskoka. U HSS-u su se šokirali kada su shvatili da je Vitković govorio i da su na nekim sastancima u kojima se govorilo o mogućnostima saniranja nastale štete zbog kupovine dionica bili prisutni i Vitković i član Uprave Podravke Marin Pucar. U HSS-u smatraju da je Vitković zapravo doveo u neugodnu situaciju i svog stranačkog kolegu, što je njima neprihvatljivo. Uz sve to, u HSS-u su jako uznemireni i time što je Vitković u više navrata pričao kako je o svemu što mu se unutar poslovanja Podravke činilo važnim, informirao Josipa Friščića.

Po tome ispada da je Friščić bio izuzetno dobro upoznat s poslovanjem Podravke, a ako je to tako, onda bi se moglo zaključivati i da je on morao biti upoznat i sa spornim zbivanjima. Prema pisanju lokalnog koprivničkog izdanja Večernjeg lista od konca prošlog tjedna, Vitković je izjavio da je idiotarija tvrditi da je on Pucara spominjao u svom iskazu Uskoku. Međutim, činjenica je da je Vitković spominjao Pucara u svom iskazu Uskoku u nekoliko navrata. Vitković je Pucara spomenuo i u onom dijelu svog iskaza u kojem je pričao o grupi koja je navodno trebala preuzeti Podravku novcem tvrtke. U jednom dijelu svog iskaza Vitković je prepričavao neke situacije iz Podravke s kojima su njih dvojica bili upoznati, a vidi se i da su znali da je Podravka pretrpjela štetu zbog sporne kupovine dionica, te da su obojica bili prisutni na nekim sastancima kada se o tome pričalo.

Takva je primjerice bila situacija kad je Podravka kod Varaždinske banke deponirala 200 milijuna kuna, za koje se sumnjalo da se radi o garanciji za povrat kredita koji je FIMA podigla kod Merrill Lyncha, a o čemu je Vitković prema vlastitom priznanju razgovarao s Pucarom. Vitković je spomenuo Pucara i kada je objašnjavao kako su se on i Pucar navodno protivili suradnji Podravke i tvrtke SMS.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika