20.04.2010. / 11:18

Autor: Boris Bilas

Bandić protiv Čovića: 'Pogledajte upravu Holdinga, svi su iz istog sela'

"Nitko se sa mnom nije konzultirao oko NO Holdinga, doduše pozvan sam na sastanak, ali na njega neću ići. Moj je stav oko toga poznat. Nisam se rodio niti ću umrijeti kao gradonačelnik. Ako bude ugroženo funkcioniranje grada, postupit ću kao odgovoran gradonačelnik"

Milan bandić u skupštini graada ZagrebaMilan bandić u skupštini graada ZagrebaBorba između gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegovih oponenata iz SDP-a i ZG Holdinga nastavila se danas na aktualnom satu gradske skupštine.

Odgovarajući na pitanje HDZ-ove zastupnice Margarete Mađarić o stanju u zagrebačkom Holdingu, gradonačelnik se još jednom javno obračunao s neistomišljenicima koji su mu iz ruku oduzeli gradski konglomerat sa 12 tisuća zaposlenih.

"Pogledajte upravu zagrebačkog Holdinga, svi su iz istog sela, zatvaraju se sobe, zapošljavaju se rođaci. I Pašalić je to radio prije 15 godina, povijest se ponavlja", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak ujutro na aktualnom satu gradske skupštine, a pri tome je mislio na Ivu Čovića, Dušana Viru, Tomislava Boticu i Ivana Pranjića koji su iz Sinja.

Gradonačelnik je dodao kako Holding ne kontrolira već tri mjeseca te ponovio kako ne priznaje novu Skupštinu, Upravu i Nadzorni odbor Holdinga.

Zastupnike je zanimalo i kako teku pregovori oko formiranja Nadzornog odbora skupštine ZGH-a, a kako predsjednik Uprave tvrtke Ivo Čović zbog bolesti nije bio na sjednici, na pitanje je odgovorio Bandić.

"Nitko se sa mnom nije konzultirao oko NO Holdinga, doduše pozvan sam na sastanak, ali na njega neću ići. Moj je stav oko toga poznat. Nisam se rodio niti ću umrijeti kao gradonačelnik. Ako bude ugroženo funkcioniranje grada, postupit ću kao odgovoran gradonačelnik", kazao je prvi čovjek Zagreba.

Na upit Jurice Meića iz SDP-a hoće li Rokajfest nakon pet godina, zbog maćehinskog odnosa grada, biti održan izvan Zagreba Bandić je odgovorio kako nije neki roker, ali da je bio na svakom otvaranju te manifestacije. Dodao je kako mu ne smeta da se na Jarunu 'roka' do četiri ujutro.

Na upit HNS-ovke Morane Paliković Gruden zašto je grad Zagreb odobrio 40 tisuća kuna za ovogodišnji izbor Miss Universe te je li taj novac, u sadašnjem dobu recesije, odobren iz pričuve, Bandić je kazao da se za taj izbor svake godine iz grada odobravaju sredstva te da su ona u ovoj godini za 25 posto manja nego u 2009. Kao razlog izdvajanja novca naveo je turističku promociju Zagreba.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika