20.04.2010. / 12:17

Autor: Hina

Ubijen zapovjednik Al-Kaide za sjeverni Irak

"Ahmad al-Obeidi, vojni zapovjednik Al-Kaide za pokrajine Ninivu, Salahedin i Kirkuk, ubijen je u utorak rano ujutro tijekom zajedničke iračko-američke operacije u Mosulu, 350 kilometara sjeverno od Bagdada", kazao je Ata

Foto: ReutersFoto: ReutersVojni zapovjednik Al-Kaide za sjever Iraka Ahmad al-Obeidi ubijen je u utorak u zoru u Mosulu, izjavio je glasnogovornik iračkog vojnog zapovjedništva u Bagdadu, general Kasim Ata.

"Ahmad al-Obeidi, vojni zapovjednik Al-Kaide za pokrajine Ninivu, Salahedin i Kirkuk, ubijen je u utorak rano ujutro tijekom zajedničke iračko-američke operacije u Mosulu, 350 kilometara sjeverno od Bagdada", kazao je Ata.

Dan ranije je premijer Nuri al-Maliki objavio likvidaciju dvojice čelnika iračkog ogranka Al-Kaide, Abu Omara al-Bagdadija i Abu Ajauba al-Masrija.

Tu je vijest potvrdio i zapovjednik američkih snaga general Raymond Odierno, rekavši da je to najjači udarac toj terorističkoj organizaciji od početka pobune.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika