21.04.2010. / 13:23

Autor: Hina

Bošnjački ratni veterani prosvjedovali, u Sarajevu policija uporabila suzavac

Vlasti u Bosni i Hercegovini suočene su sa zahtjevima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da poduzmu oštre rezove u proračunskim izdvajanjima, uključujući tu i naknade za razvojačene branitelje, invalide rata i članove obitelji poginulih

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaČlanovi udruga koje okupljaju razvojačene pripadnike Armije Bosne i Hercegovine i članove njihovih obitelji u srijedu su organizirali prosvjede u nekoliko gradova na području Federacije BiH, a u Sarajevu su se i sukobili s policijom koja je osiguravala zgradu federalne vlade.

Okupljanja su organizirana u znak prosvjeda zbog najavljenog smanjenja broja bivših branitelja koji imaju pravo na naknade iz federalnog proračuna, a najveći broj prosvjednika, osim u Sarajevu, okupio se u Mostaru i Travniku, gdje je došlo i do privremene blokade prometa.

Nekoliko tisuća ljudi stiglo je pred sjedište Vlade Federacije BiH u Sarajevu, a ljutiti su prosvjednici srušili zaštitnu ogradu koja je postavljena oko zgrade.

Policija je na to odgovorila suzavcem, nakon čega je nekoliko osoba zatražilo medicinsku pomoć.

Vlasti u Bosni i Hercegovini suočene su sa zahtjevima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da poduzmu oštre rezove u proračunskim izdvajanjima, uključujući tu i naknade za razvojačene branitelje, invalide rata i članove obitelji poginulih.

Ti zahtjevi dio su stand-by aranžmana kojega je BiH zaključila s MMF-om kako bi premostila trenutačnu financijsku krizu u zemlji.

Veteranske udruge odbijaju prihvatiti vladine prijedloge da se smanji broj njihovih pripadnika koji će imati pravo na naknade, a da se raspoloživa sredstva usmjere na najugroženije kategorije poput najtežih invalida i članova obitelji poginulih bez stalnih primanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika