22.04.2010. / 14:23

Autor: Hina

Eurocontrol: u četvrtak zračni promet u Europi - uobičajen

Eurocontrol je u priopćenju dodao da bi se zračni promet trebao normalizirati s 28.000 do 29.000 letova, uz vrlo malo otkazanih polazaka zbog logističkih teškoća zrakoplovnih prijevoznika i ograničenja nad pojedinim područjima

Foto: ReutersFoto: ReutersEuropska agencija za zrakoplovni promet Eurocontrol navela je da bi u četvrtak zračni promet iznad Europe trebao u potpunosti biti uspostavljen sa 28.500 predviđenih letova, pošto su ukinute sve zabrane u zračnom prometu uvedene zbog vulkanskog oblaka.

Eurocontrol je u priopćenju dodao da bi se zračni promet trebao normalizirati s 28.000 do 29.000 letova, uz vrlo malo otkazanih polazaka zbog logističkih teškoća zrakoplovnih prijevoznika i ograničenja nad pojedinim područjima.

"Sada je gotovo sav europski zračni prostor slobodan, uz nekoliko iznimaka na jugu Finske i Norveške, na sjeveru Škotske i istoku Švedske", objavio je Eurocontrol.

U srijedu je od 28.087 najavljenih letova obavljeno 22.189.

Zračni promet u Europi bio je u prekidu nekoliko dana nakon 14. travnja, kad je nakon 200 godina proradio vulkan Eyjafjoll na Islandu, koji je do 11 kilometara uvis izbacivao veliku količinu pepela, dima i pare. Oblaci opasni za letove zadržali su se na visinama zračnih koridora.

Nekoliko zračnih luka u Švedskoj, Norveškoj i Finskoj, među kojima i one u Helsinkiju, Goeteborgu, Bergenu i Stavangeru, bilo je zatvoreno u četvrtak ujutro jer se oblak vulkanskog pepela vratio u Skandinaviju. Danski zračni prostor bio je u potpunosti otvoren za promet.

Norveška, Švedska i Danska otvorile su svoje zračne prostore u srijedu, ali su istočni vjetrovi u tijeku noći nanijeli vulkanski pepeo iznad Skandinavije.

Vezane vijesti

EP odobrio sporazum sa SAD-om o dostavi podataka

EP odobrio sporazum sa SAD-om o dostavi podataka

Zastupnici Europskog parlamenta odobrili su u četvrtak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu sporazum o dostavi podataka iz EU-a u Sjedinjene Države o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika