23.04.2010. / 08:40

Autor: Hina

NYT: Srbija nezadovoljna pohvalama Josipovićevu govoru u Sarajevu

Veleposlanik Petrović u pismu ističe da se srpski predsjednik Boris Tadić puno ranije ispričao za srpske zločine građanima BiH i Hrvatske

Ivo JosipovićIvo JosipovićVeleposlanik Srbije u SAD-u Vladimir Petrović u četvrtak je u rubrici pisma čitatelja The New York Timesa izrazio zabrinutost zbog ocjene da je govor hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u Skupštini BiH prošloga tjedna bio "do sada najjasnija poruka pomirbe bilo kojeg čelnika jednog od tri naroda uključena u rat".

Tu ocjenu američke agencije Associated Press o sarajevskom govoru hrvatskog predsjednika, prenio je NY Times i drugi američki listovi.

Veleposlanik Petrović u pismu ističe da se srpski predsjednik Boris Tadić puno ranije ispričao za srpske zločine građanima BiH i Hrvatske.

Tadić je, po njegovim navodima, u prvoj godini mandata posjetio BiH i ispričao se "svima koji su patili" od srpskih ruku tijekom sukoba, zatim je posjetio Srebrenicu i ispričao se za akcije poduzete u ime Srbije, a 2007. se javno ispričao "građanima Hrvatske koji su patili zbog onoga što su učinili pripadnici njegovog naroda".

Petrović je također naveo da je Skupština Srbije rezolucijom osudila pokolj u Srebrenici, ističući da je Srbija opetovano slala poruke pomirbe svojim susjedima.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/4/10

imela, 23.04.10. 10:15

Velelposlanik Petrovic vjerovatno misili da je pocela utrka u ispricavanju, da se mjere brzina i broj isprika u jedinici vremena, stil i opci dojam.


registracija
26/1/08

Rampa, 23.04.10. 22:23

Ma odhebite Srbi, okupirali ste pola B i H i još imate obraza nešto bilo kome prigovarati!

Srpska posla!


registracija
14/4/07

sabo, 24.04.10. 19:47

Rampa Rampi......!?
Ima za odhrbitovanje i Hrrvata, koji su okupirali posle prvog velikog rata, veliki deo propale Austrijske carevine, teritorije koje nikada nisu bile hrvatske-Dubrovacka republika, Dalmacija i Istra-Talijanska, te Slavonija i Baranja-Ugarske, a sve nastanjene pretezno Srbhima (sada) katolicke vere !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika