24.04.2010. / 20:07

Autor: Hina

Lombardi: Katolička crkva sposobna je zaliječiti svoje rane

"Vrijeme je istine, transparentnosti i vjerodostojnosti", naglasio je otac Lombardi

Papa Benedikt XVIPapa Benedikt XVIRimokatolička crkva, okaljana pedofilskim skandalima, sposobna je zaliječiti svoje rane, rekao je u subotu vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi.

"Vrijeme je istine, transparentnosti i vjerodostojnosti", naglasio je otac Lombardi na konferenciji o komunikaciji koju je organizirao Vatikan. "Crkva je sposobna prepoznati svoje rane i zaliječiti ih", dodao je.

Te izjave stižu nakon što je Benedikt XVI. ovog tjedna prihvatio ostavke dvojice biskupa upletenih u pedofilske afere.

Roger Vangheluwe iz Brugea u Belgiji priznao je da je godinama zlostavljao jednog maloljetnika. On je prvi biskup koji je odstupio zbog vlastitog seksualnog zlostavljanja maloljetnika od početka vala skandala koji potresaju crkvu u Europi i Americi.

Irac James Moriarty je četvrti biskup koji je predao ostavku zbog zataškavanja slučajeva zlostavljanja. Visoki crkveni dužnosnici su optuženi da su štitili svećenike zlostavljače i slali ih u druge župe gdje su neki nastavili sa zlostavljanjima, umjesto da ih prijave pravosuđu.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
2/12/07

lei, 24.04.10. 23:09

Crkva je sposobna zaliječiti svoje rane? A rane zlostavljanjih? NITKO!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika