25.04.2010. / 16:10

Autor: Hina

Bivši tajlandski premijer uživa u luksuznoj vili u Crnoj Gori

Thaksin boravi u luksuznoj vili blizu ljetovališta Svetog Stefana kamo je doputovao prije dva dana s nekolicinom političkih pristaša

Thaksin ShinawatraThaksin ShinawatraBivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra ponovo boravi u Crnoj Gori, piše u nedjelju crnogorski dnevnik Vijesti.

Thaksin boravi u luksuznoj vili blizu ljetovališta Svetog Stefana kamo je doputovao prije dva dana s nekolicinom političkih pristaša.

To je drugi posjet bivšeg šefa tajlandske vlade Crnoj Gori u mjesec dana. Početkom ožujka Thaksin je proveo nekoliko dana na jadranskoj obali, a crnogorska je policija tada obznanila da ima crnogorsko državljanstvo. Njegovi su odvjetnici nedavno kazali kako namjerava ulagati u crnogorske hotele.

Prvo vrlo uspješni poduzetnik pa kasnije političar, Thaksin je bio tajlandski premijer više od pet godina prije nego li je svrgnut 2006. u vojnom državnom udaru.

Od 2008. živi u egzilu, najčešće u Dubaiju, kako bi izbjegao služenje dvogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen u odsutnosti zbog financijskih malverzacija. Njegove pristaše, tzv crvenokošuljaši, već nekoliko tjedana prosvjeduju u Bangkoku tražeći raspuštanje parlamenta i nove izbore. U sukobu vojske i prosvjednika 10. travnja poginulo je 26 ljudi, a više od 800 ih je ranjeno.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 25.04.10. 21:43

A što mu znače ova tri prsta ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika