26.04.2010. / 20:55

Autor: Ana Smrečki

Pusić napušta čelno mjesto Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU?

Pusić je morala otkazati sjednicu jer je iz ureda ministra Popijača stigla obavijest da on na njoj neće sudjelovati. Njemu je pak potpredsjednik Nacionalnog odbora Vladimir Šeks javio da sjednice neće biti, pa ga je Pusić odmah nazvala. Iako je ona tek htjela vidjeti kako napreduje privatizacija naših škverova, Šeks joj je rekao da članovi odbora o toj temi neće raspravljati dok se ne obavi cijeli posao

Pusić je za sutra sazvala sjednicu Nacionalnog odbora i to na temu privatizacije brodogradilištaPusić je za sutra sazvala sjednicu Nacionalnog odbora i to na temu privatizacije brodogradilištaŠefica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom Unijom Vesna Pusić koja obnaša tu dužnost više od dvije godine navodno razmišlja o ostavci. Doznaje to portal Dnevnik.hr od njezinih najbližih suradnika. Pusić je, naime prije više od tjedan dana sazvala sjednicu Nacionalnog odbora i to na temu privatizacije brodogradilišta. Sjednica se trebala održati sutra, no otkazana je u zadnji čas, jer je HDZ-ova većina u odboru odlučila da na njoj neće prisustvovati.

Opstrukcija rada odbora

Osim HDZ-ove većine, na sjednici Nacionalnog odbora neće biti ni resorni ministar Đuro Popijač. Vladajući, naime smatraju da sjednica nema smisla sve dok traje proces privatizacije hrvatskih brodogradilišta. Pusić takvo pojašnjenje ne prihvaća, poručujući da se na taj način bježi od problema te da se opstruira rad odbora. Više sreće za sazivanje sjednice odbora, Pusić bi trebala imati nakon okončanja natječaja čiji je rok produljen do 19. svibnja.

Šeks javio Popijaču da nema sjednice

Dodatno je pojasnila kako je sjednicu morala otkazati jer je iz ureda ministra Popijača stigla obavijest da on na njoj neće sudjelovati. Njemu je pak potpredsjednik Nacionalnog odbora Vladimir Šeks javio da sjednice neće biti, pa ga je Pusić odmah nazvala. Iako je tek ona htjela vidjeti kako napreduje privatizacija naših škverova, Šeks joj je rekao da članovi odbora o toj temi neće raspravljati dok se ne obavi cijeli posao.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika