28.04.2010. / 17:57

Autor: Hina

SAD izručio BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

Po izručenju pravosudnim vlastima BiH određen mu je pritvor zbog opasnosti od bijega

SrebrenicaSrebrenicaBosanski Srbin Marko Boškić, kojega se sumnjiči da je sudjelovao u genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine, u srijedu je izručen pravosudnim vlastima Bosne i Hercegovine, potvrdio je Hini glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

"Boškić je tijekom dana predan Tužiteljstvu BiH u sarajevskoj zračnoj luci nakon što su ga izručile vlasti Sjedinjenih Američkih Država", kazao je Grubešić.

Boškić je nakon rata u BiH emigrirao u SAD gdje je godinama neometano živio sve dok nije utvrđeno kako je u prijavi za useljenje naveo lažne podatke o svojoj prošlosti.

Boškić je ispunjavajući imigracijske formulare zatajio činjenicu kako je bio pripadnikom Vojske Republike Srpske te da je bio u sastavu postrojbe koja je sudjelovala u masakru počinjenom nad srebreničkim Bošnjacima nakon pada te enklave koja je bila pod zaštitom Ujedinjenih naroda.

Boškić je nakon toga u SAD osuđen na kraću zatvorsku kaznu zbog kršenja tamošnjih zakona.

Po izručenju pravosudnim vlastima BiH određen mu je pritvor zbog opasnosti od bijega.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika