01.05.2010. / 13:41

Autor: Hina

Pukovnik Gadafi pozvao na 'raspuštanje' Švicarske

Gadafi je u sukobu sa švicarskim vlastima otkako su nakratko pritvorile njegova sina Hanibala 2008. godine jer je navodno premlatio dvije sluškinje u hotelu u Ženevi

Pukovnik Moamer GadafiPukovnik Moamer GadafiLibijski vođa Moamer Gadafi pozvao je u intervjuu njemačkom tjedniku Der Spiegelu na "raspuštanje" Švicarske, nazvavši je lupeškom zemljom u sukobu s međunarodnom zajednicom.

"Pozivam da se švicarske strukture raspuste. To je zemlja koja naveliko pere novac. Svatko tko opljačka banku, položi novac u Švicarskoj. Svatko tko izbjegava porez, ide u Švicarsku", rekao je Gadafi, poznat po čitavom nizu neobičnih zahtjeva i izjava.

Gadafi je u sukobu sa švicarskim vlastima otkako su nakratko pritvorile njegova sina Hanibala 2008. godine jer je navodno premlatio dvije sluškinje u hotelu u Ženevi.

Libijski je čelnik osudio i švicarsku praksu dopuštanja potpomognutih samoubojstava. "Mnogo je ljudi maknuto s puta koristeći se tom isprikom. Švicarci tvrde da pomažu ljudima koji žele izvršiti samoubojstvo, a zapravo se žele domoći njihova novca", rekao je Gadafi za Der Spiegel.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika