04.05.2010. / 18:22

Autor: Hina

Nevjerojatno: Napad na Times Squareu osumnjičeni je planirao sam?

"On tvrdi da je djelovao samostalno, ali se to još mora ispitati", rekao je izvor

Faisala Shahzada snimila je sigurnosna kameraFaisala Shahzada snimila je sigurnosna kameraFaisal Shahzad, osumnjičen da je automobil s eksplozivom dovezao na Times Square i uhićen u zračnoj luci u New Yorku, gdje se htio ukrcati u zrakoplov za Dubai, tvrdi da je samostalno djelovao, rekao je neimenovani policijski dužnosnik u utorak, kako prenosi AP.

Po riječima tog dužnosnika bliskog istrazi, Shahzad (30), američki državljanin pakistanskog podrijetla, uhićen je u ponedjeljak u međunarodnoj zračnoj luci Johna F. Kennedyja.

Shahzad je, kako prenosi agencija iz izvora bliskih istrazi, navodno priznao da je sam nabavio materijal za eksplozivnu napravu i postavio ga u terensko vozilo koje je parkirao na Times Squareu.

Istražitelji još nemaju dokaza o Shahzadovoj povezanosti s pakistanskim talibanima ni s bilo kojom terorističkom skupinom, rekao je neimenovani dužnosnik policije.

"On tvrdi da je djelovao samostalno, ali se to još mora ispitati", rekao je izvor kako prenosi AP.

Pakistanski talibani su prije dva dana preuzeli odgovornost za postavljanje eksploziva, poručivši da je riječ o osveti za ubojstvo dvojice vođa Al Kaide u Iraku, ali policijski dužnosnici ističu da zasad nema dokaza da su te tvrdnje točne.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 05.05.10. 07:22

Ma brzo će ovaj zadimljeni sve da prizna.Sada će njega Ameri na crni poligraf,dužine 35 cm,a glavić kao glava u mačora,pa kada ga navuku ima sve da ispriča.Ima da se seti i onoga dana kada ga majka radjala.a kamo li da se seti tih njegovih talibana,koji su ga poslali da vršlja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika