09.05.2010. / 19:10

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

SAD se upliće u europske probleme: Obama nazvao Merkel jer želi energične mjere

Predsjednik Obama je jutros razgovarao s kancelarkom Merkel u sklopu njegovog praćenja gospodarske situacije u Europi, rekao je novinarima glasnogovornik Bijele Kuće Bill Burton

Barack Obama i Angela MerkelBarack Obama i Angela MerkelDok europski ministri financija u Bruxellesu pokušavaju u rekordnom roku osmisliti mjere kojima će se osigurati da se grčka dužnička kriza ne ponovi te osnovati krizni fond za slučaj da neka od članica eurozone ponovno posrne, cijeli svijet sa zebnjom promatra svaki njihov potez.

Posrnuće njujorkške burze, navodno zbog pogreške jednog od brokera, prestrašio je i Amerikance koji su postali svjesni činjenice da bi se dužnička kriza mogla preliti iz Grčke ne samo na druge europske zemlje već i na ostatak svijeta.

Zato je američki predsjednik Barack Obama je nazvao njemačku kancelarku Angelu Merkel, drugi puta u tri dana i zatražio "energične mjere" Europske unije kako bi umirili financijska tržišta, navela je Bijela Kuća.

Financijska tržišta bila su nestabilna u proteklih nekoliko dana zbog strahovanja da bi se proračunski problemi Grčke mogli proširiti diljem Europe.

Predsjednik Obama je jutros razgovarao s kancelarkom Merkel u sklopu njegovog praćenja gospodarske situacije u Europi, rekao je novinarima glasnogovornik Bijele Kuće Bill Burton.

"Ocijenili su da je važno da članice Europske unije poduzmu energične mjere kako bi vratile povjerenje u tržišta", dodao je Burton.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 09.05.10. 22:54

pa šta se čudite ko da neznade da vlast i moć dolazi iz jednog mjesta


registracija
26/1/08

Rampa, 09.05.10. 22:58

Trebalo bi Kunta Kinteu poručiti iz Berlina i Pariza, da Europa zabrinuto gleda na krizu bankarskih nekretnina, krizu nezaposlenosti, umjetno napuhanog dolara, krizu izigravanja svjetskog policajca i drugih ekonomskih, političkih i vojnih problema u SAD!

Šta milsi ovaj Afrikanac, da je nazvao Bugarsku ili Rumuniju pa da se može tako sprdati?!!


registracija
1/2/10

scudo, 09.05.10. 23:06

cijeli svijet trosi 400.000 triliona godisnje a zaradi 50.000 triliona, i tako je to bilo zadnjih 50 godina, e sad me bas zanima kako ce to ici dalje, i koga ce zvati za par godina kad sve ode tamo gdje je krenulo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika