11.05.2010. / 14:41

Autor: Hina

Obilježen početak gradnje nove tvornice Eurocable Groupa

Izgradnjom nove tvornice čiji je završetak planiran za završni kvartal ove godine, Eurocable Group želi povećati izvoz, posebice na tržišta istočne Europe, rekao je predsjednik Uprave Eurocable Grupe Dražen Matiegka

Jadranka Kosor položila je kamen temeljacJadranka Kosor položila je kamen temeljacPolaganjem temeljnog kamena danas je simbolično obilježen početak radova na gradnji novog proizvodno-skladišnog objekta Eurocable Groupa u poslovnoj zoni pokraj mjesta Jakovlje u blizini Zaprešića.

Temeljni kamen položila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je pored ostalog rekla kako svatko tko u 2010. godini otvori ijedno radno mjesto zaslužuje respekt, a tvrtke poput Eurocablea koje ih otvaraju stotinu, duboki naklon i svaku potporu.

"Svaki temeljni kamen koji se polaže u ovoj godini je podvig koji zaslužuje potporu i divljenje", rekla je premijerka Kosor.

Najavila je da će Vlada i dalje biti koncentrirana na potporu gospodarstvu i njegovo jačanje.

Zahvalila je Europskoj banci za obnovu i razvitak (EBRD), koja je pomogla realizaciju investicije Eurocable Groupa te najavila da će tijekom godišnje skupštine EBRD-a, 14. i 15. svibnja u Zagrebu, održati brojne bilateralne sastanke sa svojim kolegama premijerima.

Izgradnjom nove tvornice čiji je završetak planiran za završni kvartal ove godine, Eurocable Group želi povećati izvoz, posebice na tržišta istočne Europe, rekao je predsjednik Uprave Eurocable Grupe Dražen Matiegka.

Tvornica je, kako je rekao, namijenjena proizvodnji cjelokupnog programa vodova i kabela za napone do jednog kilovolta i omogućit će otvaranje sto radnih mjesta.

Tvornica se gradi unutar realizacije projekta proširenja proizvodnih kapaciteta koji je počeo krajem 2008. godine, s ukupnom vrijednošću 25 milijuna eura.

EBRD u projektu sudjeluje kao partner i to ulogom u vidu dokapitalizacije od 15,5 milijuna eura, dok su ostatak od 9,5 milijuna eura vlastita sredstva Eurocable Groupa.

Tom dokapitalizacijom EBRD je ušao u vlasničku strukturu tvrtke kao manjinski dioničar.

Eurocable Group je proizvođač električnih vodova i kabela. Zapošljava 134 radnika te godišnje proizvodi 20.000 tona gotovih proizvoda uz ukupni prihod od 500 milijuna kuna i izvoz na razini od 70 posto ukupnog prometa.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika