12.05.2010. / 18:35

Autor: Martina Čizmić

Nevjerojatno ali istinito: Prodano više mobitela sa Androidom nego iPhonea

Stručnjaci ističu kako je u SAD-u dostupno više od 30 različitih mobilnih telefona koje pokreće operativni sustav Android, dok je iPhone 'samo jedan'

iPhone i Nexus OneiPhone i Nexus OneUza svu pompu koja prati predstavljanje svake nove generacije Appleovog iPhonea i grozničavo iščekivanje koje traje mjesecima otkako se pojave prve glasine, gotovo nevjerojatno zvuči podatak koji je objavila NPD Group, a prenio britanski Telegraph.

Naime, prema njihovim podacima mobilni telefoni sa operativnim sustavom Android prodavaniji su od iPhonea u SAD-u. Sam vrh, sa 36 posto tržišta drži RIM-ov Blackberry, ali su Android mobiteli preskočili iPhoneovih 21 posto, ostvarivši udio na tržištu od 28 posto.

No, stručnjaci ističu kako je u SAD-u dostupno više od 30 različitih mobilnih telefona koje pokreće operativni sustav Android, dok je iPhone 'samo jedan'.

Sve se češće mogu čuti i komentari kako je iPhone 3G 'napravio svoje' i 'došao do kraja puta', pogotovo nakon što je u javnost procurila informacija da će Steve Jobs predstaviti iPhone 4G na Worldwide Developers Conference koja bi se sljedećeg mjeseca trebala održati u San Franciscu.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika