13.05.2010. / 14:26

Autor: Hina

Rus u Moskvi osuđen na 4 godine zatvora zbog izdaje i špijuniranja za SAD

Genadij Sipačov proglašen je krivim zbog toga što je 2008. američkom ministarstvu obrane dao vojne karte s označenim vojnim objektima u Rusiji, piše ITAR-TASS

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSud u Moskvi osudio je u četvrtak na četiri godine zatvora ruskog građanina optuženog za izdaju i otkrivanje vojnih tajna Sjedinjenim Državama, izvijestile su ruske agencije.

Genadij Sipačov proglašen je krivim zbog toga što je 2008. američkom ministarstvu obrane dao vojne karte s označenim vojnim objektima u Rusiji, piše ITAR-TASS.

No sud je ocijenio da je Sipačov "aktivno" sudjelovao s ruskim tajnim službama u istrazi, zbog čega ga je osudio na samo četiri godine zatvora.

"Sipačov je aktivno surađivao u istrazi o kaznenom djelu i pomogao da se razotkriju kaznena djela drugih osoba te tako spriječio nanošenje veće štete ruskoj vanjskoj sigurnosti", piše u presudi, kako prenosi Ria Novosti.

Vezane vijesti

Tisuće Putinovih protivnika i pobornika na ulici

Tisuće Putinovih protivnika i pobornika na ulici

Oko 11.000 protivnika i 35.000 pristaša ruskog premijera Vladimira Putina okupilo se u subotu u Moskvi, sat prije službenog početka dviju odvojenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika