19.05.2010. / 08:09

Autor: Hina

Neredi na Tajlandu: Vojska probila barikadu "crvenih", najmanje četvero mrtvih

U sukobima su dosad ubijene četiri osobe, a mediji nagađaju da je među njima i talijanski novinar, no to nije potvrđeno. Više do 50 osoba je ranjeno

Tajlandska vojska probila je barikade od guma i bambusa (Reuters)Tajlandska vojska probila je barikade od guma i bambusa (Reuters)Najmanje četiri osobe ubijene su u proboju tajlandske vojske na utvrđeni tabor oporbenih "crvenokošuljaša" u središtu Bangkoka u srijedu ujutro, javljaju agencije.

Tajlandska vojska oklopnim je vozilima probila južnu barikadu, napravljenu od guma i bambusa, a trenutačno se vode borbe na sjevernoj barikadi oporbenog tabora, koji se prostire na nekoliko četvornih kilometara u komercijalnom središtu tajlandskog glavnog grada i koji su prosvjednici okupirali još 3. travnja, javlja dpa.

Tajlandska novinska agencija javila je da je vojska stekla djelomičnu kontrolu nad oporbenim uporištem, a vlada objavila da su lideri "crvenih" pobjegli iz nje prije početka intervencije u srijedu, prenosi Reuters.

U sukobima su dosad ubijene četiri osobe, a mediji nagađaju da je među njima i talijanski novinar, no to nije potvrđeno. Više do 50 osoba je ranjeno.

Tajlandska vlada već nekoliko dana najavljuje da ima namjeru istjerati utaborene prosvjednike iz središta grada.

U Bangkoku već šest tjedana vlada potpuni kaos, a zemlja se nalazi u najtežoj političkoj krizi u posljednja dva desetljeća. "Crvenokošuljaši" traže ostavku premijera Abhisita Vejjajive, raspuštanje parlamenta i raspisivanje novih izbora. Vlada smatra da iza prosvjeda stoji bivši premijer Thaksin Shinawatra, sada u egzilu, što on odlučno opovrgava.

Vezane vijesti

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi u nedjelju se bez poteškoća vratila u domovinu iz višednevnog posjeta Tajlandu, prvom njezinu odredištu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika