19.05.2010. / 11:28

Autor: Hina

Južna Koreja potpuno sigurna: Sj. Koreja je potopila naš ratni brod

"Analizirajući serijski broj, američki, australski i stručnjaci drugih zemalja složili su se da je torpedo koji je potopio Cheonan vjerojatno sjevernokorejske proizvodnje", navodi tisak

Foto: ReutersFoto: ReutersJužnokorejski ministar vanjskih poslova izjavio je u srijedu kako je "očito" da je Sjeverna Koreja odgovorna za potonuće južnokorejskog ratnog broda u ožujku i pogibiju 46 mornara, ustvrdivši da postoji dovoljno dokaza da se njegova zemlja obrati Vijeću sigurnosti UN-a.

Međunarodni stručnjaci zaduženi za istragu potonuća ratnog broda Cheonana otkrili su komad torpeda sa serijskim brojem upisanim na sjevernokorejski način, objavili su južnokorejski mediji. Brod je potonuo 26. ožujka u vodama otoka Baengnyeong, blizu morske granice sa Sjevernom Korejom Korejom, nakon tajanstvene eksplozije koja ga je prepolovila.

"Analizirajući serijski broj, američki, australski i stručnjaci drugih zemalja složili su se da je torpedo koji je potopio Cheonan vjerojatno sjevernokorejske proizvodnje", navodi tisak.

"Očito je da je Sjeverna Koreja odgovorna i raspolažemo s dovoljno dokaza da se obratimo Vijeću sigurnosti UN-a", rekao je u srijedu novinarima šef južnokorejski ministar vanjskih poslova Yu Myung-Hwan, dodavši da su o rezultatima istrage već informirane stalne članice Vijeća sigurnosti.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika