20.05.2010. / 11:32

Autor: Boris Bilas

Uoči prosvjeda u Varšavskoj: 'Uskok i DORH su konačno krenuli raditi svoj posao'

"Mi smo prije nekoliko mjeseci podnijeli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika jer je nezakonitim potpisom gradske novce stavio u službu ostvarivanja privatnog projekta", kazao je Celakoski za Nacional.hr te je dodao kako se nada da će se DORH i Uskok očitovati i po ovim pitanjima.

Tomislav Tomašević i Teodor CelakoskiTomislav Tomašević i Teodor CelakoskiU Pravu na grad i Zelenoj akciji traju završne pripreme za novi prosvjed koji će se u četvrtak u 18 sati početi u Varšavskoj ulici, a nakon kojeg će prosvjednici s koferima u rukama otići do Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Usputna stanica bit će Državno odvjetništvo u Gajeoj ulici,a koferi u rukama prosvjednika simbolično će oslikati poruku Milanu Bandiću da spakira svoje kofere i ode s mjesta gradonačelnika.

Predstavnik Prava na Grad Teodor Celakoski u trenutku našeg razgovora upravo je s policijom dogovarao detalje oko osiguranja današnjeg prosvjeda za kojeg kaže kako očekuje da će na njemu biti "puno ljudi" koji će još jednom pokazati pokazati svoje nezadovoljstvo gradnjom u Varšavskoj.

Celakoskog smo pitali i za komentar povodom informacije o pokretanju inspekcijskog nadzora i kriminalističkih istraga od strane DORH-a i i Uskoka.

"Bilo je krajnje vrijeme da su Uskok I DORH počeli raditi svoj posao. Problem je u tome što postupaju po prijavama koje su stare dvije godine, a mi smo prije nekoliko mjeseci podnijeli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika jer je nezakonitim potpisom gradske novce stavio u službu ostvarivanja privatnog projekta", kazao je Celakoski za Nacional.hr te je dodao kako se nada da će se DORH i Uskok očitovati i o ovim prijavama.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo je zbog rušenja starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnje novih od Ministarstva kulture dodatno zatražilo provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora, a USKOK je na temelju kaznene prijave udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od policije da provede kriminalističku istragu radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće. Podsjetimo, Horvatinčić je 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika