20.05.2010. / 12:10

Autor: Boris Bilas

Novi problemi za Vladu: Sindikati istupili iz Gospodarsko - socijalnog vijeća

"Na ovakav korak odlučili smo se jer nismo zadovoljni načinom na koji je GSV funkcionirao i zbog odnosa Vlade i poslodavaca prema sindikatima. Kap koja je prelila čašu bio je novi zakon o radu koji je donesen usprkos protivljenju sindikata"

Hrvatski sindikati pokazali su crveni karton Vladi te su istupili iz GSV-aHrvatski sindikati pokazali su crveni karton Vladi te su istupili iz GSV-aPonovno je burno na sindikalnoj sceni, a vlada Jadranke Kosor suočila se s novim problemom u komunikaciji i suradnji sa sindikatima. Naime, pet najvećih sindikalnih središnjica odlučilo je na jučerašnjem zajedničkom sastanku da izlazi iz Gospodarskog - socijalnog vijeća te da se hitno krene u sazivanje II. Svesindikalnog sabora.

Tu informaciju za Nacional.hr potvrdio je i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

"Na ovakav korak odlučili smo se jer nismo zadovoljni načinom na koji je GSV funkcionirao i zbog odnosa Vlade i poslodavaca prema sindikatima. Kap koja je prelila čašu bile su promjene Zakona o radu koji je donesen usprkos protivljenju sindikata", kazao nam je Sever koji dodao kako u budućnosti neće biti pojedinačnih istupa u javnost čelnika sindikata nego će svi nastupati zajednički kroz priopćenja ili zajedničke konferencije za novinare.

"Cilj toga nije da bi se nekome zabranilo pričati nego se želi poslati poruka da su sindikati jedinstveni u svojim zajedničkim ciljevima", kazao je Sever za Nacional.hr te je dodao kako je sljedeće na redu sazivanje svesindikalnog sabora na kojem će se poslati zajednička poruka Vladi, ali i zacrtati novi ciljevi sindikalnog programa.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
17/12/09

petrus, 20.05.10. 15:15

možda ovi iz sindikata napokon nešto naprave. Sad ili nikad. Ako sad ne napravite što treba, onda se gonite u vrit i više se ne pojavljujte.


registracija
8/4/08

starakajla, 20.05.10. 15:45

u protivnom ne vidim ni svrhu sindikata


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika