20.05.2010. / 22:25

Autor: Ana Smrečki, Hina

Odvjetnička komora odustala od kaznene prijave protiv Josipovića

Zaključili kako u potpunosti stoje iza svog predsjednika Lea Andreisa, te da ipak neće tužiti Josipovića zbog klevete, jer smatraju da bi se to iskoristilo u političke svrhe

Hrvatska odvjetnička komora ne želi, kao i nikada do sada, sudjelovati u političkim raspravamaHrvatska odvjetnička komora ne želi, kao i nikada do sada, sudjelovati u političkim raspravamaNakon izjave predsjednika Josipovića da je Hrvatska odvjetnička komora pokrenula disciplinski postupak protiv Polančecovog odvjetnika Ante Nobila nakon poticaja iz politike, u Zadru se sastao Upravni odbor. Iako su najavljivali da će pokrenuti kazneni postupak protiv predsjednika, u četvrtak su odlučili drukčije. Zaključili kako u potpunosti stoje iza svog predsjednika Lea Andreisa, te da ipak neće tužiti Josipovića zbog klevete, jer smatraju da bi se to iskoristilo u političke svrhe.

Komora ne želi sudjelovati u političkim raspravama

«Upravni odbor HOK-a stoji iza svog predsjednika Lea Andreisa i u potpunosti podržava njegove izjave i aktivnosti. Bez obzira što je stav Upravnog odbora da su izjave predsjednika Josipovića protiv Hrvatske odvjetničke komore i njenog predsjednika Lea Andreisa neistinite i krajnje neprimjerene funkciji koju obavlja, Hrvatska odvjetnička komora ne želi, kao i nikada do sada, sudjelovati u političkim raspravama», stoji u priopćenju.

Komora promptno reagirala

Upravni odbor poručuje da Hrvatska odvjetnička komora djeluje potpuno neovisno od bilo koje političke opcije, kao i uvijek do sada. Podsjetimo, pokretanje kaznenog postupka zbog klevete protiv predsjednika Josipovića zatražio je predsjednik HOK-a Leo Andreis zbog izjave da se 'ne sjeća vremena, ili je ono bilo jako davno u nekom prošlom sustavu, kada je odvjetnička komora ovako promptno reagirala na poticaje iz politike'.

Bio je to njegov komentar na stegovni postupak koji je HOK pokrenuo protiv odvjetnika Ante Nobila zbog istupa u medijima prilikom kojih je nekoliko puta izjavio da istražna tijela nastoje suziti istragu u slučaju HEP-a i TLM-a kako bi zaštitili članove Vlade, a Polančeca natjerali da svjedoči protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 21.05.10. 08:26

HA HA HA HA pricanje je jeftino, na muci se poznaju junaci. Izgleda da su se odvjetnici naboli na predsjednika kaktusa i povukli se sa repom medu nogama. HA HA HA HA vecina tih odvjetnika su lesinari, hijene koje ce pobijeci sa repom medu nogama kada im se malo pokazu zubi.


registracija
27/8/09

Lujo1, 21.05.10. 09:45

No dobro, kaj to znači: "Leo Andreis"?
Jel to neka biljka ili životinja?
Od kud potječe to?
Kak je to došlo u RH i kad?


registracija
8/8/09

tovar62, 21.05.10. 10:00

e moja Komoro zprjetila Udba,jos su oni zivi


registracija
21/5/10

Promatrach1967, 21.05.10. 22:54

Ovdje se radi o namejrnom politichkom dodvoravanje glavnog iz Odvjetnichke Komore, i Sabora i Vlade.

Medjutim, tanko je to sve.. profesor Josipovich uzhiva ugled u Hrvatskoj i Europi. Svaki bi politicar stao iza Predsjendika Josipovicha, narocito jer je nash profa bio jedan od najboljih profesora na Pravnom Fakultetu.
Neka Predsjendica Vlade ukrsti macheve s nashim profesorom Josipovichem.. Gle chuda.. pa ona nije mogla diplomirati pravo, ako ne polozhi kod prof. Josipovica na Pravnom.. a Bozhe dragi, jeste ovaj svijet malen. chudan.. i nezahvalan.. ;)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika