22.05.2010. / 19:41

Autor: Hina

HSP BiH: Postignuti dogovor je diskriminirajući prema hrvatskoj dijaspori

Ova stranka je ocijenila da će ograničavanjem broja izabranih zastupnika i biračkih mjesta u najvećoj mjeri biti diskriminirani Hrvati iz BiH

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine pozvala je u subotu vlasti RH da ne mijenjaju način biranja zastupnika u Hrvatski sabor za hrvatske državljane u dijaspori osudivši sporazum između HDZ-a i SDP-a.

"Postignuti dogovor je diskriminirajući prema hrvatskoj dijaspori, a napose prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini", priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva HSP-a BiH održane u subotu u Odžaku.

Ova stranka je ocijenila da će ograničavanjem broja izabranih zastupnika i biračkih mjesta u najvećoj mjeri biti diskriminirani Hrvati iz BiH.

Kako navode u HSP-u BiH, dogovorom Kosor-Milanović će "glas hrvatske dijaspore vrijediti jednu desetinu birača u RH". Iz ove stranke prosvjeduju što se istodobno srpskoj nacionalnoj manjini koju, tvrdi se u priopćenju HSP-a, u najvećem broju čine Srbi s donedavno okupiranih područja Republike Hrvatske, osigurava mogućnost dvostrukog glasovanja kao svim drugim građanima RH te još kao pripadnicima nacionalne manjine.

Zbog toga je Predsjedništvo HSP-a BiH uputilo zahtjev da izborni proces u RH ostane isti kakav je bio do sada.

Sporazum predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor i predsjednika RH-a Zorana Milanovića osudili su iz HDZ 1990 i Narodne stranke Radom za boljitak, dok su sporazum pozdravili iz HDZ-a BiH.

Vezane vijesti

Nema naznaka o mogućem dogovoru o ustavnim promjenama u BiH

Nema naznaka o mogućem dogovoru o ustavnim promjenama u BiH

Parlament Bosne i Hercegovine trebao bi najkasnije do kraja ove godine usvojiti izmjene ustava i izbornog zakona kojima bi se eliminirala… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 23.05.10. 09:39

Dakle... bosanske stranke pametuju što bi i kako mi u Hrvatskoj trebali raditi... nevjerojatno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika