24.05.2010. / 08:10

Autor: Martina Čizmić

Istraživanja: Unatoč svemu, Slovenci ipak naklonjeni arbitražnom sporazumu

U prosjeku oko 40 posto ispitanih podržava arbitražni sporazum, dok oko 30 posto smatra da je on loš za Sloveniju

Prema svemu sudeći o granici na moru ipak će se odlučivati putem arbitražnog sporazumaPrema svemu sudeći o granici na moru ipak će se odlučivati putem arbitražnog sporazumaDo slovenskog referenduma o arbitražnom sporazumu ostalo je dva tjedna, a sudeći prema posljednjim istraživanjima javnog mnijenja, mogao bi biti uspješan.

Gotovo svi slovenski dnevnici objavili su svoja istraživanja o uspjehu referenduma o arbitražnom sporazumu. Ono što im je svima zajedničko je činjenica da postoji oko trećina Slovenaca koji još uvijek nisu sigurni kako bi glasali i o njima će vjerojatno ovisiti ishod referenduma.

U prosjeku oko 40 posto ispitanih podržava arbitražni sporazum, dok oko 30 posto smatra da je on loš za Sloveniju.

Čini se kako je premijer Borut Pahor uspio pridobiti dovoljnu većinu na svoju stranu, a možda je samo prosječnom građaninu dozlogrdilo svakodnevno slušati o graničnim prijeporima i izlazu na otvoreno more. Uostalom, kad Hrvatska uđe u Europsku uniju, granice će postati dovoljno 'meke' da ih se može smatrati nepostojećima.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika