24.05.2010. / 15:25

Autor: Nekretnine.hr

Saznajte sve detalje o gradnji montažnih kuća

Danas su montažne kuće puno zanimljivije kod mlađih ljudi, koji su okrenuti više ka zapadnoj civilizaciji i koji se odlučuju na taj sistem najčešće zbog navodno puno manjih troškova izgradnje. Ali činjenica je da je na tržištu već počela ponuda gotovih montažnih kuća koje su doista puno povoljnije od klasičnih

U Hrvatskoj i ostalim susjednim zemljama još uvjek sz cigla i beton osnovni materijali za gradnju kuće. U drugim dijelovima Europe viće od 30 posto obiteljskih kuća se montažne kuće, a u skandinaviji i SAD- u kaoa da i nema više klasičnih kuća. Ako razmišljate o vlastitoj kući, a još se niste odlučili hoće li to biti klasična ili možda ipak montažna kuća, onda će Vam Nekretnine.hr dati nekoliko smjernica s kojim ćemo Vam pokušati olakšati odluku.

Ako želite izgraditi montažnu kuću, potrebno je da odaberete dom koji želite, te da za njega pripremite temelje, a nakon 4 mjeseca ta kuća će biti spremna za useljenje. Za klasičnu kuću će te čekati i do 12 mjeseci, a ponekada i nekoliko godina.

No, za razliku od klasične kuće od betona i cigle koja, ako se održava, može trajati vječno, montažne kuće imaju svoj rok trajanja. Procjenjuje se da je nakon 100-150 godina montažna kuća odslužila svoje, te montažne kuće puno brže gube na cijeni i na ovim područjima puno teže ih je prodati od klasičnih zbog nepovjerenja prema takovoj gradnji, iako se stručnjaci slažu kako je kvaliteta klasične i montažne kuće podjednaka. Naime, montažne kuće se čvrste i jednako otporne na požar kao i klasične, a osim toga montažne kuće su puno kvalitetnija kada je u pitanju toplinska izolacija, koja je čak 4 do 5 puta bolja od one u klasičnim kućama.

U svakom slučaju, ne Vama je da donesete konačnu odluku, hoćete li izdvojiti manje novca za svoj dom i imati ga brže na raspolaganju ili će više uložiti ali biti bezbrižni u tome hoće li taj dom ostati tu gdje je i za Vaše unuke. Trendovi se mijenjaju, ali neke druge vrijednosti ostaju, zato se odlučite za ono što će Vama odgovarati danas i za nekoliko godina, a ne za ono što susjedi smatraju da je bolje.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika