24.05.2010. / 16:33

Autor: Boris Bilas

'Iz GSV-a nitko nije izašao': Pokušava li Vlada priopćenjima posvaditi sindikate?

"Nije točno da nismo istupili iz GSV-a. Na koordinaciji sindikalnih središnjica donijeli smo odluku da istupamo iz GSV-a. Tako da mi ni nije jasno što se to desilo na sastanku Mučnjaka i premijerke", rekla je Ana Knežević

Čelnici najvećih sindikalnih središnjicaČelnici najvećih sindikalnih središnjicaZanimljivo priopćenje stiglo je danas iz Vladina Ured za odnose s javnošću u kojem stoji kako će "Premijerka Jadranka Kosor razgovarat će sa čelnicima sindikalnih središnjica nakon povratka iz dvodnevnog službenog posjeta SAD-u".

U nastavku priopćenja stoji rečenica koja je uzburkala sindikalnu scenu u Hrvatskoj. Vladin ured, naime, piše kako je predstavnik sindikata Zdenko Mučnjak, inače potpredsjednik Hrvatske udruge sindikata, "iskazao interes sindikata za aktivnije sudjelovanje u dijalogu s predstavnicima Vlade te istaknuo da sindikalne središnjice nisu donijele odluku o istupanju iz GSV-a već su prije nastavka daljnjeg rada Vijeća zatražile razgovor s predsjednicom Vlade".

Dio rečenice koji je napisan u priopćenju iz Vlade, a odnosi se na neistupanje sindikalnih središnjica iz GSV-a posebno je nejasan budući da su sindikati još prije par dana potvrdili kako su istupili iz vijeća.

Potvrdio je to u razgovoru za Nacional.hr i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever dan nakon što je ta odluka donesena, a i u danima koji su slijedili sindikalne vođe su tvrdile kako više ne žele biti dio Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Stoga ne čudi niti reakcija šefice SSSH Ane Knežević kojoj nije bilo najajsnije današnje priopćenje iz Vlade.

"Nije točno da nismo istupili iz GSV-a. Na koordinaciji sindikalnih središnjica donijeli smo odluku da istupamo iz GSV-a. Tako da mi ni nije jasno što se to desilo na sastanku Mučnjaka i premijerke", rekla je Ana Knežević.

Dakle, ostaje nejasno što se danas dogodilo u Banskim dvorima. Možda je Zdenko Mučnjak krivo citiran u priopćenju, možda je na svoju ruku promijenio stav sindikalnih središnjica, a možda i Vlada ovakvim priopćenjima pokušava zavaditi sindikate koji su se nakon dugo vremena uspjeli dogovoriti i zajednički nastupiti u pregovorima s Vladom.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika