25.05.2010. / 10:19

Autor: Hina

Slovenski parlament ponovno raspravlja o arbitražnom sporazumu

Pahor je u ponedjeljak navečer na proslavi obilježavanja 20. obljetnice prvih demokratskih izbora ponovio zašto arbitražni sporazum smatra dobrim okvirom za rješenje graničnog prijepora s Hrvatskom

Borut Pahor će u srijedu još jednom braniti arbitražni sporazum pred slovenskim parlamentarcimaBorut Pahor će u srijedu još jednom braniti arbitražni sporazum pred slovenskim parlamentarcimaSlovenski parlament u srijedu će, na zahtjev oporbenih stranaka s kojim se složila i vlada, održati još jednu sjednicu o arbitražnom sporazumu s Hrvatskom, potvrđeno je u utorak ujutro Hini u informativnoj službi slovenskog parlamenta.

Sjednica će započeti ujutro u devet sati, prijavljena je rasprava u trajanju nešto više od deset sati, a zastupnicima će se obratiti i predsjednik slovenske vlade Borut Pahor.

Pahor je prošlog tjedna, nakon što je oporba uz dovoljan broj zastupničkih potpisa iznudila održavanje izvanredne sjednice, rekao da nema ništa protiv njena održavanja i da će to biti nova prilika za vladu da ponovi svoje argumente u prilog arbitražnog sporazuma s Hrvatskom o kojemu će se Slovenci opredijeliti na referendumu 6. lipnja.

U referendumskoj kampanji vlada zastupa stajalište u prilog konačnoj potvrdi sporazuma kako bi on postao važeći, dok oporba navodi da je arbitraža loše rješenje za slovenske interese i da je na referendumu treba odbaciti.

Pahor je u ponedjeljak navečer na proslavi obilježavanja 20. obljetnice prvih demokratskih izbora ponovio zašto arbitražni sporazum smatra dobrim okvirom za rješenje graničnog prijepora s Hrvatskom.

"Moramo iskoristiti povijesnu priliku da na pravedan način riješimo našu južnu granicu", rekao je Pahor u govoru na proslavi u Cankarevom domu u Ljubljani, na kojoj su sudjelovali svi najistaknutiji političari i uglednici iz društvenog života.

Slovenija će rješenjem graničnog pitanja s Hrvatskom ojačati svoju sigurnost i moći se nakon toga u cijelosti posvetiti gospodarskim i socijalnim pitanjima, te strukturnim reformama za izlazak iz krize, istaknuo je Pahor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika