25.05.2010. / 12:30

Autor: Hina

Yahoo i Nokia udružuju snage na području mobilnih internetskih usluga

Sporazumom je Nokija postala Yahoov ekskluzivni dobavljač usluga navigacije i mapa, dok će Yahoo ekskluzivno za Nokiju pružati usluge Ovi Maila i Ovi Chata

Carol BartzCarol BartzYahoo i Nokia najavili su u ponedjeljak suradnju u širokoj lepezi mobilnih internetskih usluga kako bi povratili tržišne pozicije koje su im preoteli Google i Apple.

Sporazumom je Nokija postala Yahoov ekskluzivni dobavljač usluga navigacije i mapa, dok će Yahoo ekskluzivno za Nokiju pružati usluge Ovi Maila i Ovi Chata. Dvije su kompanije izvijestile i da će integrirati sustave registracije korisnika kako bi korisnicima omogućili lakši pristup uslugama koje nude dvije kompanije.

Najveći proizvođač mobilnih telefona u svijetu Nokia zaostao je za konkurentima Appleom, Googleom i RIM-om na tržištu unosnih mobitela nove generacije a uređaji koji omogućuju mobilni pristup internetu zasjenili su i tradicionalne Yahoove internetske usluge.

Čelnici obje kompanije objavili su će im suradnja omogućiti vodeću ulogu na području mobilnog interneta u zemljama u razvoju.

Nokijin šef Pekka Kalasvuo predviđa da će sporazum donijeti veći broj klijenata "u gotovo svim zemljama svijeta, od kojih će mnogi prvi dodir s internetom imati upravo putem mobitela".

Izvršna direktorica Yahooa Carol Bartz istaknula je da će savez dvije kompanije donijeti "personalizirana iskustva većem broju ljudi na mobilnom internetu, posebice na tržištima u nastajanju gdje stvaramo novu generaciju Yahoovih korisnika".

Vezane vijesti

Predstavljene nove Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710

Predstavljene nove Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710

Nokia je objavila da Nokia Lumia 800 i Nokia Lumia 710 na hrvatsko tržište stižu početkom travnja. Prvi Nokijini pametni telefoni s Windows Phoneom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika