28.05.2010. / 07:47

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

U sudaru putničkog i teretnog vlaka u Indiji najmanje 65 mrtvih

Nesreća se dogodila samo nekoliko dana nakon pada zrakoplova na jugu Indije pri čemu je poginulo 158 osoba

Snimke sa lokalne televizijske postaje pokazuju težinu nesreće (Reuters)Snimke sa lokalne televizijske postaje pokazuju težinu nesreće (Reuters)Najmanje je 65 osoba poginulo je, a strahuje se da bi broj mogao biti i puno veći, u nesreći putničkog vlaka koji je zahvaćen eksplozijom izletio s tračnica u istočnoj Indiji i sudario se s teretnim vlakom iz suprotnog smjera, kazao je liječnik za lokalnu televiziju NDTV.

Ranije su vladini dužnosnici kazali da je najmanje 25 osoba poginulo, no da bi broj žrtava mogao biti veći jer spasilačke operacije moraju rezati vagone kako bi ih mogle otvoriti.

Iskočilo 13 vagona

Putnički vlak krenuo je iz Kolkate u Zapadnom Bengalu i prolazio je 150 kilometara južno od toga grada, ruralnim područjem poznatim kao uporište maoističkih pobunjenika te vlasti ne isključuju sabotažu kao uzrok nesreće.

"Zbog eskplozije iskočilo je 13 vagona putničkog vlaka Gyaneshwari Express. Vagoni su pali na tračnice kojima se kretao teretni vlak i zaletio u neke od njih", rekao je Soumitra Majumdar, glasnogovornik željeznica.

Nesreća se dogodila samo nekoliko dana nakon pada zrakoplova na jugu Indije pri čemu je poginulo 158 osoba.

Maoistički pobunjenici često napadu policiju, vladine zgrade i infrastrukturu kao što su željezničke postaje.

Zadnjih mjeseci pojačanim napadima odgovaraju na ofenzivu vladinih snaga koje žele uništiti njihove baze u džunglama.

Pokret djeluje desetljećima i proširio se na trećinu Indije te je sada aktivan u ruralnim dijelovima 28 indijskih država i nanosi goleme štete gospodarstvu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika