30.05.2010. / 22:30

Autor: Ana Smrečki, Hina

SDP u Zagrebu dobio novog predsjednika: Bernardić nadmoćno pobijedio Jelušića

Davor Bernardić na novoizabranoj poziciji zamijenio je aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, koji je prema statutu stranke izbrisan iz SDP-a nakon što se kandidirao na predsjedničkim izborima

Bernardić je rođen u Zagrebu 1980. U rodnom gradu se školovao, diplomirani je inženjer fizike, a trenutno pohađa poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetuBernardić je rođen u Zagrebu 1980. U rodnom gradu se školovao, diplomirani je inženjer fizike, a trenutno pohađa poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetuNovi predsjednik zagrebačkog SDP-a od danas je Davor Bernardić. U drugom krugu unutarstranačkih izbora dobio je 63,3 posto glasova birača najveće SDP-ove gradske organizacije. Time je potukao svog protukandidata Ivu Jelušića koji je osvojio 36,7 posto glasova podrške. Na izbore je izašlo 3757 članova SDP-a.

Danas počinje novo doba

"Od danas počinje novo doba u kojem ćemo njegovati politiku zajedništva, suradnje, poštovanja, dostojanstva i politiku okrenutu prema čovjeku. Zagrebački SDP može bolje. SDP vas neće iznevjeriti", poručio je Bernardić nakon proglašenja pobjednika.

Rođen i školovan u Zagrebu

Inače, 'mladi lav' te najjače oporbene stranke u Hrvatskoj rođen je u Zagrebu 1980. godine. U rodnom gradu se školovao, diplomirani je inženjer fizike, a trenutno pohađa poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu. U Zagrebačkoj skupštini obnašao je dužnost zastupnika od 2006. do 2009. Od početka 2008. sjedi i u saborskoj klupi, ali i u brojnim parlamentarnim odborima.

Bandić morao napustiti SDP

Davor Bernardić na novoizabranoj poziciji je zamijenio aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, koji je prema statutu stranke izbrisan iz SDP-a nakon što se kandidirao na predsjedničkim izborima. Podsjetimo, SDP je tada već imao svog kandidata, aktualnog predsjednika Ivu Josipovića. Gradska organizacija SDP-a predsjednika je birala u dva kruga, prošle i ove nedjelje.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika