30.05.2010. / 23:40

Autor: Ana Smrečki, Hina

Bernardić: Idemo na pobjedu Zorana Milanovića; Jelušić: Osjećam se kao Churchill

Upitan hoće li biti kandidat SDP-a za novog zagrebačkog gradonačelnika, ponovio je da će SDP znati odabrati najboljeg kandidata, te da je sada usmjeren na parlamentarne izbore

U drugom krugu unutarstranačkih izbora Bernardić je dobio 63,3 posto glasova. Njegov protukandidat Jelušić osvojio je 36,7 posto glasovaU drugom krugu unutarstranačkih izbora Bernardić je dobio 63,3 posto glasova. Njegov protukandidat Jelušić osvojio je 36,7 posto glasovaNakon unutar stranačkih izbora u zagrebačkom SDP-u na kojima je Davor Bernardić nadmoćno dobio Ivu Jelušića, uslijedile su reakcije pobijeđenih i poraženih kandidata. Novi predsjednik zagrebačkog ogranka najjače oporbene stranke u zemlji SDP-ovce je pozvao na jedinstvo. Govoreći o planovima za budućnost, kao glavnu zadaću istaknuo je pripreme za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima.

Osigurati pobjedu budućeg premijera Milanovića

«Naš zadatak je da na idućim parlamentarnim izborima osiguramo pobjedu SDP-a i našeg premijera Zorana Milanovića. Ovo je još jedna pobjeda stranke, a mojim dolaskom na čelo zagrebačkog SDP-a počinje novo razdoblje za našu organizaciju, s više rada i odgovornosti, poštovanja, dostojanstva i zajedništva. 'Mi možemo bolje' nije samo slogan, već istina o zagrebačkom SDP-u», poručio je Bernardić.

Zagrepčane je pozvao da i dalje vjeruju SDP-u koji ih, kako je naglasio nije i nikada neće iznevjeriti. Poručio im je da je u zagrebačkom SDP-u prošlo vrijeme kada se bavio sam sobom, ističući da je stranka u potpunosti okrenuta rješenjima za bolji Zagreb i standard njegovih građana. Poručuje da će se SDP snažno zalagati za suradnju između Poglavarstva, odnosno gradonačelnika Milana Bandića i Gradske skupštine.

Pružit ćemo ruku suradnje

«Ako te suradnje neće biti, nećemo bježati od odgovornosti da taj problem riješimo. SDP će znati odlučiti kako postupiti na dobrobit građana, u cilju učinkovitijeg funkcioniranja grada. Pružit ćemo ruku suradnje, a ako ta suradnja ne bude moguća, SDP za to neće biti kriv», ocijenio je Bernardić. Upitan hoće li biti kandidat SDP-a za novog zagrebačkog gradonačelnika, ponovio je da će SDP znati odabrati najboljeg kandidata, te da je sada usmjeren na parlamentarne izbore.

Poraženi Ivo Jelušić čestitao mu je na pobjedi, istaknuvši da je ponosan na sve što je osobno napravio u SDP-u u zadnjih 20 godina, posebno u zadnjih šest mjeseci koliko vodi zagrebačku organizaciju nakon Bandićeva odlaska iz stranke. Ipak, žao mu je što članstvo SDP-a to, kako kaže 'nije prepoznalo'.

Obnovio naciju, dobio rat, ali ne i izbore

«SDP je promijenjen, bolji i jači i to je moja pobjeda, ali nisam za to dobio nagradu. Osjećam se kao Churchill koji je obnovio naciju, dobio rat, a potom izgubio izbore», istaknuo je Jelušić koji je podsjetio na svoju najavu da će, ne dobije li potporu SDP-a za ono što radi, podnijeti ostavku na dogradonačelničko mjesto.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 31.05.10. 10:19

Sa Milanovićem nećete daleko.Puno je vrijedio Sanaderu na prošlim izborima,a i nakon toga. Zahvalan je samo kao oporba.I HDZ ga voli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika