31.05.2010. / 07:22

Autor: Hina

Srednja Amerika: 83 poginulih u tropskoj oluji 'Agathi'

Nakon što je oluja u subotu zahvatila granično područje Gvatemale i Meksika s udarima vjetra do 75 kilometara na sat, Gvatemala je proglasila izvanredno stanje zbog obilnih kiša, klizišta i blatnih nanosa koji su zatrpali kuće i odsjekli prometnice

Foto: ReutersFoto: ReutersBroj poginulih u prvoj ovosezonskoj tropskoj oluji "Agathi" popeo se na ukupno 83 osobe u trima srednjoameričkim državama Gvatemali, Salvadoru i Hondurasu.

Najviše je stradalih u Gvatemali, gdje su, po najnovijim podatcima službi za izvanredna stanja, u tropskoj oluji, praćenoj obilnim kišama, život izgubile 73 osobe.

Po riječima predsjednika Salvadora Maruricija Funesa, u toj je zemlji poginulo devet osoba, dok su vlasti Hondurasa izvijestile o jednom smrtnom slučaju.

Nakon što je oluja u subotu zahvatila granično područje Gvatemale i Meksika s udarima vjetra do 75 kilometara na sat, Gvatemala je proglasila izvanredno stanje zbog obilnih kiša, klizišta i blatnih nanosa koji su zatrpali kuće i odsjekli prometnice.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika