01.06.2010. / 11:40

Autor: Nacionalova redakcija

Ubojstvo usred 'bijela dana': U Kotoru smaknut bliski suradnik Darka Šarića

Ubijeni Dudić bio je blizak prijatelj s Drakom Šarićem, a njegovo ime se počelo češće spominajti nakon pokretanja akcije 'Balkanski ratnik' koja je uperena protiv Šarićevog klana

Dragan Dudić - Fric (Foto: dan.co.me)Dragan Dudić - Fric (Foto: dan.co.me)Dragan Dudić zvan Fric, kotorski biznismen i poslovni partner trenutno jedne od najtraženijih osoba na Balkanu narkobosa Darka Šarića, ubijen je u ponedjeljak usred bijela dana na terasi jednog kafića u Kotoru.

Kako piše nezavisni crnogorski dnevnik Vijesti, Dudića je oko 13 sati s tri hica iz pištolja upucao Ivan Vračar koji je potom jedva izbjegao linč od strane Dudićevih tjelohranitelja.

Prema izjavama svjedoka pucnjave, Vračar je mirno došetao trgom, prišao Dudićevom stolu, a potom hladnokrvno i iz velike blizine ispalio nekoliko metaka u biznismena. Tri metka Dudića su pogodila u grudi, nakon čega je on kao pokošen pao na pločnik, dok je jedno zrno okrznulo nogu vlasnika kafića 'Moka' koji je sjedio s Dudićem.
.
Nakon što je ubio Dudića, Vračar je trčeći s pištoljem u ruci krenuo prema glavnim gradskim vratima, pokušavajući doći do kotorske rive. U tome nije uspio jer su za njim potrčali Dudićevi tjelohranitelji, koji su ga sustigli i oborili na rivi preko puta kotorske tržnice.

Nekoliko svjedoka brutalnog sukoba Vijestima je ispričalo kako su Dudićevi tjelohranitelji žestoko nogama, šakama i pištoljima tukli Vračara.

Dvojica policajaca uz tešku su muku uspjeli od tjelohranitelja otrgnuti teško povrijeđenog Vračara, koji je ležao u lokvi krvi.

Mučne scene nisu prekinute niti po dolasku policije jer su neki od tjelohranitelja pokušali ponovo dohvatiti onesviještenog Vračara i u trenutku dok su ga policajci unosili u policijski automobil.

Obračunima tu nije bio kraj - nova drama desila se ispred zgrade Doma zdravlja gdje su se sukobili osiguranje i prijatelji Dragana Dudića ali i prijatelji teško povrijeđenog Vračara.

Navodno su ponovno potezani pištolji, ali veće incidente spriječili su brojni policajci koji su stigli ispred zgrade kotorskog Doma zdravlja.

Koliko su žestoki bili udarci Dudićevog osiguranja, najbolje svjedoče medicinski izvještaji, koji govore da je Vračaru napukla lubanja te mu je gotovo otkinuto jedno uho.

Kao Motiv ubojstva spominje se osveta za ubojstvo vlasnika kotorskog Red taksija Dejana Đukovića, inače bliskog prijatelja Ivana Vračara, koji je ubijen prije pola godine.

Đuković je navodno ubijen jer je bio smetnja poslovima narkoklanu Darka Šarića, a sam Vračar se na sprovodu svog prijatelja javno rekao kako će ga osvetiti.

Ubijeni Dudić bio je blizak prijatelj s Drakom Šarićem, a njegovo ime se počelo češće spominajti nakon pokretanja akcije 'Balkanski ratnik' koja je uperena protiv Šarićevog klana.

Dudić je bio vlasnik poznate diskoteke "Maksimus" u Kotoru, "Luke Risan", nekoliko velikih tvrtki, kafića i hotela u tom gradu, a posljednjih je mjeseci bio pod brojnim istragama policija u regiji, koje ga povezuju sa odbjeglim Darkom Šarićem, s kojim je bio u bliskim prijateljskim i poslovnim vezama.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
17/1/10

pitman, 01.06.10. 16:04

C i G pod totalnu blokadu uskoro ak nastave ovim tempom


registracija
10/1/10

crnogorac, 01.06.10. 20:03

ni manje zemlje ni vise kriminala..........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika